Noticia

Meritòria segona plaça d’Albert Orriols en el Ral.li Empordà
(03.06.2021)

El pilot osonenc va sumar tres scratch i va batre als seus rivals directes en la lluita pel regional català.

Aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de Ral·lis disputava una de les seves cites amb més tradició, el Ral·li Empordà. En la prova amb seu a la Bisbal de l'Empordà, Albert Orriols, copilotat per Lluis Pujolar, arribava amb el clar objectiu de barallar pel triomf amb el seu Skoda Fabia R5.

Amb diversos rivals de nivell en la sortida del ral·li empordanès, Orriols va sortir per totes en la primera especial, però un incident provocat per l'oli que anava deixant anar un dels vehicles que li precedien li va fer perdre, d'inici, 16 segons respecte als líders de la carrera.

"El primer tram el teníem marcat en vermell per a començar atacant, amb la intenció d'obrir un espai sobre els nostres rivals, però ens va sortir del revés. Vam fer una virolla en una corba bastant ràpida per l'oli que havia deixat en l'asfalt un cotxe que sortia davant de nosaltres. Afortunadament, no vam colpejar res i, després que se'ns calés el motor un parell de vegades i haguéssim de fer mitja volta a contra tram, vam poder continuar en carrera", va explicar l'osonenc sobre l'esdevingut en el mític tram d'Els Àngels.

"La sorpresa a la meta va ser que no havíem perdut tant amb els nostres màxims rivals en la lluita pel campionat, així que després d'això, en els següents trams en vam dedicar a mantenir el ritme i anar recuperant els aproximadament els 30 segons perduts en aquesta primera especial".

En el segon bucle del ral·li, Orriols va decidir seguir amb la seva aposta d'anar per totes, muntant dos pneumàtics Michelin nous en l'eix davanter del cotxe txec, la qual cosa es va traduir en tres scratch de quatre possibles.

"En la segona passada per Els Àngels se'ns va posar a ploure just abans de sortir, anàvem amb els slicks de Michelin, així que ens ho vam haver de prendre amb molta calma. En els altres tres trams vam poder imposar la nostra velocitat i vam acabar el ral·li amb tres scratch que demostren que teníem el ritme per a lluitar pel triomf. Lamentablement l'incident del TC-1 ens va condicionar tota la cursa i vam haver de conformar-nos amb la segona plaça, que és un gran resultat amb vista al Campionat de Catalunya", va afegir, satisfet, un Albert Orriols que va completar la prova organitzada per l'Escuderia Baix Empordà a 24 segons del guanyador, el pilot local Jordi Ventura.

Després d'aquesta segona plaça, el pilot català ja té posada tota la seva atenció en el seu pròxim objectiu, el Ral·li Osona, la cursa de casa per a Albert Orriols i que pot ser clau en l'esdevenir de la temporada del català de ral·lis.

Classificació FINAL del Ral.li Empordà
1º J. Ventura – J. Autet (Skoda Fabia R5)
2º A. Orriols – Ll. Pujolar (Skoda Fabia R5) +24.0
3º E. Pons – A. Chamorro (Skoda Fabia R5) +1:33.1
4º X. Domenech – S. Brugué (Porsche 997 GT3) +2:18.4
5º D. Oliveras – JR. Ribolleda (Seat Ibiza) +3:54.6

transp
Albert Orriols 2022 | info@albertorriols.com