Noticia

La fortuna li va donar l’esquena a Albert Orriols en el Ral.li de la Llana
(30.09.2021)

El pilot osonenc es va veure obligat a abandonar abans de l’últim tram quan va ser envestit per un vehicle en l’enllaç.

En l’esport tot pot passar i a vegades tot el que pot sortir malament, surt malament, tal com resa la coneguda ‘Llei de Murphy’. El Ral.li de la Llana disputat el passat cap de setmana serà sens dubte una prova difícil d’oblidar per a un Albert Orriols que les va veure de tots els colors.

Compartint cartell amb el mundialista Thierry Neuville i el seu Hyundai i20 Coupé WRC, el pilot de Vic partia en aquesta cita del Campionat de Catalunya amb el clar objectiu de ser el millor del certamen regional i consolidar la seva posició com a candidat al títol.

Disputant-se en trams mítics de l’especialitat a la nostra regió com Alpens o Coll de Santigosa, el ral.li va tenir de tot: emoció, condicions canviants i un ritme elevat. En aquestes, Orriols i el seu copilot, Lluís Pujolar, van anar de menys a més en el primer bucle.

“Els primers trams vam patir molt subviraje, ja que comencem la carrera utilitzant pneumàtics usats. Malgrat això, els cronos no van ser dolents i estàvem en la lluita per la segona posició per darrere de Neuville. En el segon bucle tot va millorar en muntar pneumàtics nous, encara que en el TC4 no vam encertar l’estratègia de pneumàtics, ja que esperàvem que estigués mullat i ens vam trobar que tota l’especial tenia l’asfalt sec”, va comentar l’osonenc en l’equador de la prova.

A la tarda començava gairebé un nou ral.li per a tots, amb la pluja present com a principal protagonista. En aquestes condicions, l’experimentat pilot català i el seu Skoda Fabia R5 tornaven amb forces amb l’objectiu de consolidar-se en el segon lloc, objectiu que van tenir a l’abast de la seva mà fins que en l’antepenúltim tram del ral.li una doble punxada els feia enfonsar en la classificació.

“Va ser una llàstima, feia molt de temps que no punxàvem i en la mateixa especial punxem davant i darrere. Ens quedem sense opcions al podi, però era una cosa que podia passar, ja que el tram estava superdelicat, amb zones amb molta aigua i fang. Ens va sortir creu aquesta vegada”, va explicar Orriols.

Però el pitjor estava encara per arribar, ja que en el tram d’enllaç a l’última especial de la carrera, un vehicle que no participava en el ral.li perdia el control i impactava contra el Skoda Fabia R5 del viguetà.

“Va ser increïble, mai esperes abandonar per patir un accident de trànsit i menys si no tens culpa de res. L’impacte va ser dur i ens va arrencar una roda. No vam tenir sort, a més ara tocarà reparar bé el cotxe, la qual cosa ens fa perdre’ns el Ral.li Vila de Llanes d’aquesta cap de setmana. Estem decebuts, ja que ens quedarem sense marge d’error en la Copa d’Espanya de Ral.lis d’Asfalt si volem lluitar pels llocs d’honor en les últimes dues cites en el Cocido i La Nucía. També se’ns ha complicat molt el Campionat de Catalunya, encara que sortirem per totes en el 2000 Virtages malgrat que ja no depenem de nosaltres per a optar al títol”, va afegir un abatut Orriols, que a partir d’ara ja només pensa a tornar amb forces renovades en l’sprint final d’aquesta intensa temporada.

transp
Albert Orriols 2022 | info@albertorriols.com