Noticia

Sensacional victòria d’Albert Orriols en el Ral·li 2000 Viratges
(29.11.2021)

El de Vic, copilotat per Pere Requena, es va imposar en la prova manresana que va tancar la temporada de ral·lis a Catalunya.

El Ral·li 2000 Viratges, la cita degana de l’especialitat a Catalunya, va ser l’encarregada de posar punt final a la campanya 2021 d’Albert Orriols. El pilot osonenc arribava a la cursa de Manresa amb el clar objectiu de sumar un nou triomf al seu caseller, a més d’esgotar al màxim les seves opcions al títol de la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt.

Al volant d’una nova unitat de Skoda Fabia R5 a la qual adaptar-se després de vendre la que ha estat utilitzant durant gran part de l’any, Orriols va sortir per totes en la primera etapa -completament nocturna- del ral·li disputat en el ‘cor de Catalunya’.

“Havíem de sumar el màxim d’escratx possibles per a tenir opcions al títol, així que el divendres, en els trams de nit, vam sortir molt forts i vam aconseguir concretar quatre dels sis escratx en joc, la qual cosa ens va deixar líders del ral·li abans de la segona etapa”, va comentar, satisfet el de Vic.

La segona jornada de la carrera era un nou desafiament per als equips i el duo format per Orriols i Requena, que s’estrenava a la dreta de l’osonenc. “No vam encertar amb la munta de pneumàtics per al primer bucle, vam anar amb pneumàtics de compost mitjà, que els vam utilitzar en el Ral·li de La Nucia, per a uns trams en els quals fins i tot ens va ploure i va fer molt de fred. Malgrat això ens vam mantenir al capdavant”, va explicar el pilot del Skoda Fabia R5.

En un autèntic final d’infart entre el mateix Orriols i el seu rival per la Copa de Catalunya, Eduard Pons, el gat a l’aigua en el Ral·li 2000 Viratges se’l va emportar l’osonenc per tan sols 3,5 segons.

“Completem la temporada amb molt bon sabor de boca, vam decidir jugar-nos-la en l’últim tram en estar empatats a la dècima per a guanyar un ral·li tan important com aquest i ens va sortir bé. Llàstima que ens hàgim quedat tan prop d’aconseguir també el títol, però ens quedem amb les sensacions que hem estat sempre molt competitius en els trams i només l’accident en l’enllaç del Ral·li de La Llana i el no sortir al Ral·li de Lloret de Mar, que era de màxim coeficient, ens ha impedit portar-nos el campionat, que no era el nostre objectiu principal enguany. També vull aprofitar per a agrair a G&G Automotive per posar a la nostra disposició el seu Skoda Fabia R5, a tot l’equip PCR Sport, a Pere Requena, que ens ha ajudat a guanyar aquest ral·li, i a Lluís Pujolar per tot el seu treball a les notes durant la temporada”, va sentenciar orgullós de la seva actuació en els trams del Bages, Albert Orriols.

CLASIFICACIO FINAL
1º A. Orriols - P. Requena
2º E. Pons - A. Chamorro +3.5
3º X. Domenech - A. Coronado +3:12.4
4º A. Vila - J. Poch +4:33.6
5º J. Segú - A. Gil +5:26.5
Fins a 35 pilots

transp
Albert Orriols 2022 | info@albertorriols.com