El pilot i el copilot
Pilot: Albert Orriols

Treballador, constant i lluitador, així es pot definir el caràcter d’Albert Orriols, un pilot de ral·lis que ja ha deixat de ser una promesa per passar a ser tota una realitat dins del món del motor. Entregat al 100% al seu esport, l’Albert va iniciar la seva carrera esportiva fa més de disset anys a la copa de promoció Volant Racc-Desafío Peugeot. Després va participar a la Copa Renault Catalunya. En les dues competicions va aconseguir uns grans resultats. A partir d’aquí es va anar consolidant com un gran pilot als diferents Campionats de Catalunya de terra i d’asfalt. Any rere any va anar destacant la seva capacitat d’adaptar-se a totes les superfícies en les quals corria, fins a l’any 2005 que amb el seu Mitsubishi EVO VIII RS, va assolir la victòria del Grup N dels dos campionats de Catalunya (terra i asfalt) quedant subcampió de la general en el primer, i en tercera posició en el segon. També va fer una brillant actuació en la seva primera participació en la prova del Campionat del Món disputada a Tarragona (Ral·li Catalunya Costa Daurada), quedant tercer del Grup N i en les dues proves de muntanya del Campionat d’Espanya “La Trona” en primer lloc.

La temporada 2006 i 2007 al volant d’un nou Subaru Impreza STI Spec-C N12, va guanyar de nou els Campionats de Catalunya de Grup N de terra i d’asfalt, sent subcampió de la general en l’asfalt i quart en la terra, i el 2007 va aconseguir el subcampionat de Catalunya del Gr. N i 3r en la general absoluta d’asfalt guanyant el Ral·li del Ripollès. A més, va destacar a les seves primeres proves del campionat d’Espanya de terra i d’asfalt, especialment en el Ral·li Costa Brava, tot i que degut a una punxada en l'últim tram va quedar apartat del podi absolut d’aquesta prova. En les noves participacions del Ral·li Catalunya Costa Daurada va estar sempre lluitant per la primera posició del Gr. N.

Ja en la temporada 2008, va adquirir un competitiu Peugeot 206WRC, amb el que va aconseguir el subcampionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt, guanyant en tres ocasions i destacant la seva participació en el Ral·li Catalunya Costa Daurada del Campionat del Món, fins el moment del seu abandonament, on estava classificat com a 1r pilot Espanyol no professional.

L’Albert inicià el 2009 amb un Mitsubishi Lancer Evo X N Plus, amb el repte més ambiciós fins al moment: disputar el primer Campionat de Catalunya mixt, alguna prova del Campionat d’Espanya d’asfalt i la prova del Campionat del Món, Ral·li Catalunya Costa Daurada. I els resultats no es van fer esperar, es va proclamar campió de la copa d'asfalt i subcampió de Catalunya en el nou certamen mixt.

En el 2010 i 2011 va repetir amb el mateix Mitsubishi Evo X N Plus destacant en els diferents ral·lis que va participar fins arribar al 2012, que un cop transformat el Mitsubishi Evo X amb un competitiu R4, va aconseguir proclamar-se de nou subcampió de Catalunya de Ral·lis.

Ja a finals del 2013, l’Albert va adquirir un Porsche 997 GT3 Cup per fer front a un nou repte de competir amb un cotxe de tracció al darrera provinent de circuits, i l’adaptació va ser ràpida ja que es va imposar en el seu debut  en el Ral·li 2000 Viratges, i en la temporada 2014 i 2015 va guanyar la Copa d’Asflat de Catalunya aconseguint la primera posició en diferents ral·lis, i també es va proclamar subcampió del campionat de Catalunya de Ral·lis en el format mixt, en el que les probes de terra les va disputar amb un competitiu Mini Proto de l’equip PCR.

En el 2017 va adquirir un competitiu Skoda Fabia R5, un cotxe provinent la República Txeca en el que va aconseguir guanyar tots els ral·lis que va hi participar, aconseguint la copa d’asfalt de Catalunya i proclamant-se Campió de Catalunya de Ral·lis en el seu format mixt (Terra/Asfalt)

Gràcies a aquest currículum i amb el seu caràcter, la seva experiència i un equip de professionals al darrere, aquest pilot està cridat a omplir rius de tinta en tots els mitjans de comunicació, i en aquest any 2018, amb l’Skoda Fabia R5, espera aconseguir uns excel·lents resultats com l’anterior temporada.

Copilot: Lluís Pujolar Rigat

Lluís Pujolar Rigat, natural de Riudellots de la Selva (Girona).

És un copilot amb una llarga experiència de la qual destaquen els 120 ral·lis que ha disputat des del 1997. Durant aquests 20 anys ha compartit ral·lis amb una llarga llista de pilots: Jordi Palomeras, Luís Fernando, Albert Soler, Josep Ballell, Antonio Rivero, Xevi Lozano, Albert Vall.llovera i Ramon Pastells. Ha disputat diferents copes monomarques a nivell Català (copa fiat Punto), així com a Espanya (Trofeo Citroen C2 Sport i Desafio Peugeot), i altres proves del campionat d’Espanya d’asfalt i de terra.

Junt amb l’Albert Orriols es van proclamar campió de Catalunya del Gr. N 2006, tant en asfalt com en la terra; la temporada 2007 Subcampions del Gr. N d’asfalt;  la temporada 2008 amb el 206WRC, Subcampions de Catalunya de ral·lis d’asfalt i en la temporada 2009 amb el Mitsubishi EVO X N+ es van proclamar Campions de la Copa d’asfalt de Catalunya, mateix resultat aconseguit la temporada 2015 amb el Porsche 997 GT3 Rally.

En la temporada 2017 amb el nou Skoda Fabia R5, van aconseguir un resultat brillant guanyant tots els ral·lis disputats, sent Campions de la Copa d’asfalt de Catalunya i del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Els seus anys d’experiència i la seva vàlua l’avalen com un òptim company d’equip de l’Albert en aquesta nova temporada.

Copilot: Manel Muñoz



Manel Muñoz Castilla
, natural de Vic (Barcelona)

És un copilot també amb una llarga experiència tant en ral·lis d’asfalt com en ral·lis de terra des de l’any 1988. Ha disputat amb èxit diferents campionats estatals i autonòmics, i algunes proves internacionals, aconseguint en diferents ocasions, les primeres posicions dins les copes monomarca, el campionat absolut de ral·lis de terra de Catalunya la temporada 2008 i acompanyant al podi a l’Albert Orriols en diferents ocasions en les temporades 2010 i 2011 guanyant diferents ral.lis, i aconseguint el 2012 proclamar-se conjuntament subcampions de Catalunya de ral.lis, i en les temporades 2014 i 2015 proclamant-se campions de la copa d’asfalt de Catalunya així com revalidar el subcampionat de Catalunya de ral.lis.Els seus anys d’experiència i la seva vàlua l’avalen com un òptim company d’equip de l’Albert en aquesta nova temporada.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com