Noticia

56è Ral·li Costa Brava, un ral·li que pot valer tot un campionat per l’equip Simm.
(04.11.2008)

Vic, a 4 de novembre de 2008.- Aquest cap de setmana, el dissabte dia 8 de novembre, es disputarà la prova més important del català de ral·lis d’asfalt, ja que es tracta de la prova amb mes coeficient de l’any (9), a més de puntuar pel Campionat d’Espanya de Ral·lis i l’Europeu de clàssics. Aquesta cita començarà dimecres per l’Equip SIMM, on prendran part als reconeixements previs a la prova de Lloret de Mar.

Només quatre punts nets separen a l’Albert i en Lluís de Membrado-Vilamala a la classificació del campionat. Tant sols quedar per davant de l’altre pilot osonenc, es suficient per proclamar-se com el nou campió de Catalunya, a l’espera de confirmar si finalment es fan els dos ral·lis de petit coeficient que resten per acabar el campionat. En cas que s’acabessin realitzant tots dos, només finalitzant una de les dues proves seria suficient per confirmar el campionat absolut. L’Albert segurament no ho tindrà fàcil, per això tot l’equip tècnic i humà que envolta al binomi
Orriols-Pujolar ha preparat el Ral·li Costa Brava, repassant fins l’últim cargol del 206 WRC. A part dels preparatius previs a aquesta cita tan important, l’equip posarà tots els sentits des dels primers quilòmetres de la prova, tenint en compte la meteorologia canviant que pot donar algun que altre mal de cap. Segons l’Albert “després del decebedor comportament del cotxe al 2000 Viratges, hem portat el cotxe de nou a Bozian per tal de sol·lucionar el problema que teníem amb l’electrovan i la Wastegate, cosa que, a dia d’avui, podem dir que segurament aquest serà el primer ral·li de la temporada que tindrem el vehicle al 100%, i això ens motiva per intentar buscar amb igualtat de condicions, aquesta vegada, un resultat tant esperat per tot pilot, com pot ser el fet d’aconseguir un campionat absolut. Pensem donar-ho tot, i esperem que aquest cop la sort també es decanti cap el nostre costat. Sabem que Membrado té el mateix objectiu, pel que crec que serà un ral·li molt disputat i emotiu”.

Respecte a la prova, cal remarcar l’homenatge que el món dels ral·lis, concretament l’afició catalana i l’estatal, rendiran a Pep Bassas, que ens va deixar el passat 28 de juny coincidint amb la prova de casa. Rallyclassics ha donat el nom d’en ‘Pep Bassas’ a un dels trams que es disputaran durant la jornada. Es tracta de la primera part del tram de Cladells, que es farà en dues parts, en direcció Sant Hilari (la primera en honor a l’amic Pep). La penúltima prova de l’estatal de ral·lis comptarà amb la presència de tres pilots catalans “mundialistes”, és a dir, de Xevi
Pons, que participarà amb el segon Porsche de l’equip Vallejo, Dani Solà, amb un Ferrari sota l’esquadra de Piedrafita Sport, i per últim, Marc Blàzquez amb el Nissan 350 Z.

L’organització de la 56ena edició del Ral·li Costa Brava, a més de preparar a consciència un itinerari molt atractiu, realitzarà una sèrie d’actes que faran gaudir als amants del món del motor. Destaquem el Ral.li d’Slot, on no faltaran trams mítics del ral·li com "Cladells", "Collsaplana", "Osor", "Subirà", "Grions" i "La Creu de Lloret". En aquesta cita d’1/32 es lliurarà als participants un Bmw M3 commemoratiu dedicat, com no, a Pep Bassas. Els concursos de fotografia i de dibuix, l’exposició de mini-cotxes de Henri Barthel, l’Stunt Motor Show i, per finalitzar, la fideuada popular, donaran una bona pinzellada a l’esdeveniment automobilístic de l’any per la comarca de La Selva.

L’Albert donarà al contacte del 206 WRC el divendres a les 20:30, sortint des del podi situat al mateix Passeig Marítim de Lloret, en la cerimònia de sortida. Per endavant tindrà 578,97 km. d’enllaç amb 154,12 km. cronometrats dividits en 5 trams cronometrats diferents, a 2 passades cadascun d’ells, que es duran a terme dissabte.

Horaris – 56è Ral—li Costa Brava
Sortida Parc Tancat07:45h.
TC-1 Pep Bassas 4,95 km.10:00h.
TC-2 Cladells 10,26 km.10:15h.
TC-3 St. Hilari-La Cantina 24,74 km.10:35h.
TC-4 Pep Bassas 4,95 km.13:45h.
TC-5 Cladells 10,26 km.14:00h.
TC-6 St. Hilari-La Cantina 24,74 km.14:20h.
TC-7 Grions 12,21 km.16:04h.
TC-8 Espinelves-Sant Hilari 24,90 km.16:48h.
TC-9 Grions 12,21 km.19:37h.
TC-10 Espinelves-Sant Hilari 24,90 km.20:21h.
Arribada al Podi (Passeig Marítim – Lloret de Mar)22:00h.
Parcs d’Assistència (Avinguda Rieral)11:10h.11:10h.18:33h.

21:41h.

Més dades tècniques de la primera etapa:
Trams cronometrats diferents: 5
Parcs d’Assistència:4
Quilòmetres Totals: 578,97 Km.
Quilòmetres cronometrats: 154,12 Km.

Més informació de la prova:
www.albertorriols.com
www.rallyclassics.org (Organitzador)
www.masrallye.com (Temps on-line)

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com