Noticia

Albert Orriols a un pas de la victòria al Ral·li Osona
(08.07.2014)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

L’Equip SIMM ha aconseguit el segon lloc després d’haver liderat la prova durant el matí i es col·loca al capdavant de la classificació del Campionat de Catalunya de Ral·lis

La 46ena edició del Ral·li Osona ha tingut lloc aquest cap de setmana sota l’organització del club amb el mateix nom de la comarca, l’Escuderia Osona. Un total de 13 trams, cinc d’ells diferents més l’especial del circuit, han sumat un total de 94,72 quilòmetres cronometrats. Albert Orriols i Manel Muñoz, a bord del Porsche 911 GT3 Cup, han sigut uns clars aspirants a la victòria durant tota la jornada on, a més dels habituals rivals, s’han sumat les ja tradicionals altes temperatures d’aquesta cita.

En el primer dels cinc bucles amb els que ha comptat aquesta prova, l’Equip SIMM ha aconseguit dos scratch i un segon millor temps per tan sols 1 dècima. Aquest balanç, l’ha situat com a líder provisional amb un marge de 3,4 segons respecte al seu més immediat perseguidor.

Al segon bucle, de nou, la parella osonenca ha marcat dos millors temps i a banda de mantenir-se al capdavant, ha pogut augmentar la diferència amb el segon classificat a 4,2 segons. No obstant, la calor ha passat a ésser intensa i el vehicle alemany ha començat a tenir símptomes de sobre escalfament.

Al tercer bucle, primer de la tarda, els problemes de temperatura han començat a ser preocupants i Orriols-Muñoz, signant dos segons millors temps, han perdut el liderat i s’han col·locat en segon lloc a 2,5 segons del nou líder. Al parc d’assistència, l’equip tècnic de PCR Sport ha comprovat com la instal·lació elèctrica estava cremada i això feia que els ventiladors no funcionessin i, per tant, el motor patís sobre escalfament. L’equip ha aconseguit una solució provisional i el tàndem osonenc ha sortit de nou a afrontar el quart bucle.

Albert Orriols i el seu copilot han seguit amb un ritme alt que els ha permès tornar a marcar dos millors segons temps –tot i haver cedit temps al tram de Coll de Mansa per trobar-se amb l’accident d’un participant- i, amb 8,9 segons per davant i 59,0 segons per darrera, s’han mantingut en el segon lloc de la taula.

I així han arribat al cinquè i darrer bucle del ral·li. Conscients de la importància de finalitzar la prova de coeficient 8 (el màxim), que els permetria passar a liderar el certamen absolut i seguir al capdavant de la Copa d’Asfalt, no han volgut prendre riscos innecessaris. Tot i així, una penalització de 20 segons del líder, ha fet que Orriols i Muñoz hagin arribat al darrer tram –el del breu Circuit d’Osona- amb una minsa diferència d’1,1 segons. Davant d’aquesta avinentesa, els de Vic han volgut forçar per intentar aconseguir la victòria i quan ha semblat que ja ho tenien, s’han quedat girats al darrer revolt del traçat de karting osonenc. Finalment, s’han hagut de conformar amb un molt productiu segon lloc que els deixa com a clars líders del campionat i de la Copa d’Asfalt.

Albert Orriols: "Estem molt satisfets per aquest resultat. Certament ens hagués agradat guanyar i ho hem tingut a tocar, però abans de començar el ral·li ja haguéssim signat per fer un podi tenint opcions per a la victòria fins al darrer tram. Cada dia som més competitius amb el Porsche i esperem seguir en aquesta línia ascendent en el que resta de temporada."

La propera cita per l’Equip SIMM serà el Ral·li de Terra de Cervera, el 6 de setembre, puntuable tant pel Campionat de Catalunya de Ral·lis com pel certamen nacional espanyol.

Classificació:
1. Membrado-Vilamalla (Porsche 911 GT3) 1:04:33.2
2. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) +10.1
3. Llinàs-Torra (Mitsubishi Evo X) +1:23.3
4. Marsol-Martin (Mitsubishi Evo IX) +3:22.9
5. Pares-Sabater (Mitsubishi Evo IX) +3:57.8

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com