Noticia

Albert Orriols abandona mentre liderava el Critèrium del Berguedà
(17.05.2010)

Fotografia: Agustí Domingo en acció del binomi Orriols-Muñoz

El pilot de l’Equip SIMM i el seu copilot, Manel Muñoz, es van retirar per trencament del turbo del seu Mitsubishi Evo X quan eren líders de la general.

L’Escuderia Gironella organitzava, aquest cap de setmana, una edició més del clàssic Critèrium del Berguedà; enguany la trenta novena. La Guàrdia, Prats-Olost, Sant Pau, Alpens i La Costa dels Gats eren els trams seleccionats per confeccionar l’itinerari que sumava 80,50 quilòmetres cronometrats d’un total de 340,05 quilòmetres. La formació patrocinada per SIMM arribava a la cita amb un vehicle millor acondicionat que al passat ral·li i amb un Albert Orriols més optimista que mai amb aquestes noves evolucions. La prova arrancava a les 10 del matí amb el tram de La Guàrdia i havia de concloure amb la disputa de l’última especial, poc després de les 20h.; malauradament, a mitja tarda una avaria mecànica deixava fora de la classificació al binomi osonenc al seu pas per Alpens.

Impecable esdevenia l’actuació d’Orriols i Muñoz en els quatre primers trams de la jornada. La parella s’adjudicava el millor temps en tres especials i empatava a temps en l’scratch en una d’elles. Tot i així, la situació respecte al principal rival no era còmode ja que, després d’aquesta meitat de ral·li, només 1,4 segons els separaven. “Ja hem fet el més difícil que era guanyar en els trams del matí. El cotxe va fantàsticament bé i el ritme que portem és l’adient” explicava el pilot de Vic abans de prendre part a l’especial de Sant Pau.

A la primera passada pel tram espectacle, Orriols-Muñoz patien amb la direcció assistida en deixar de funcionar però, per sort, només 1,2 quilòmetres cronometrats eren els restants fins arribar al parc d’assistència. Un cop al parc, els tècnics de MC Racing solucionaven sense entrebancs el problema de l’assistida. A continuació, els de SIMM tornaven a fer una passada al curt tram de St. Pau per després afrontar els quatre trams definitius de la tarda.

“A mig tram hem començat a veure com sortia fum del capó i hem parat per precaució. Hem observat la situació i hem decidit acabar el tram però després de parlar amb MC Racing hem abandonat ja que l’avaria era trencament de turbo i ens havia consumit tot l’oli del vehicle. De continuar ens haguéssim jugat el trencament del propulsor”
, així explicava l’abandonament, al tram cronometrat d’Alpens, Albert Orriols en arribar a Gironella.

El d’Osona afegia que “certament l’abandó ha sigut una llàstima però ens hem de quedar amb l’ho positiu. Hem estat liderant el ral·li i el cotxe era realment eficaç. Les nostres perspectives de cara a les següents cites augmenten i esperem lluitar per la victòria i que la mecànica ens respecti.”

L’Equip SIMM tornarà a la competició el proper 19 de juny amb la disputa del Ral·li Girona.

 

Critèrium del Berguedà | 15 de maig de 2010
Classificació:
1. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) 50:12.4, 2. Domingo-Venceslao (Peugeot 206 S1600) +1:16.4, 3. Gaig-Astudillo (BMW M3) +1:29.5… R. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo IX)
Més informació: www.escgironella.com i www.fca.cat


 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com