Noticia

Albert Orriols abandona quan liderava a Avià
(14.09.2015)

Malgrat anar líders destacats després dels cinc primers trams, Albert Orriols i Manel Muñoz s’han vist obligats a abandonar per problemes en el seu Porsche 911 GT3 a manca només d’una especial per finalitzar la prova.

Continua l’aventura d’Albert Orriols al Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i ho feia amb motiu del Xè Ral·li Open d’Avià, cinquena cita puntuable per a aquest certamen en què el pilot d’Osona sortia com a clar favorit a la victòria.

I així ho demostrava des del primer moment, aconseguint l’scratx en els dos primers trams i sent segon a només una dècima del scratch al tercer -en què la pluja feia acte de presència-, i finalitzant el primer bucle de la prova en primera posició amb gairebé sis segons d’avantatge respecte al segon.

En el segon bucle, l’osonenc seguia a un bon ritme, marcant diversos scratch més, però els problemes començaven a fer-se patents en el seu Porsche 911 GT3, que començava a perdre refrigerant, amb tan mala sort que aquest mullava una de les rodes davanteres, cosa que li feia patir diverses sortides de pista al tram 6 denominat Coforb.

Després d’aquestes sortides Orriols perdia una mica més de trenta segons, i tot i arribar a l’assistència i intentar tornar a sortir, es veia obligat a abandonar quan restava només un tram per al final de la prova.

El pilot d’Osona ens explicava així el succeït: “Varem començar el dia ja amb problemes des del primer tram després d’un error de cronometratge que ens deixava amb la indecisió de saber si érem líders o no. Finalment aquest fet es va solucionar i això ens deixava com a primers classificats de la prova. Després d’acabar aquesta especial, ja varem començar a veure que sortia massa vapor de la part posterior del vehicle. En el segon tram continuàvem amb els problemes, problemes que varem descobrir que estaven relacionats amb l’anticongelant. Però en ser un problema de difícil solució -per l’accés fins a aquesta zona del motor- ho varem anar controlant i tampoc li varem donar massa importància. En el tercer tram començava a ploure i ens va tocar realitzar-lo amb rodes de sec, però varem aconseguir no perdre massa temps. En l’assistència no aconseguíem solucionar el problema de l’anticongelant, però sabíem que controlantne els indicadors no hauria de ser un problema greu. Començarem el segon bucle i en la primera especial baixàvem el nostre temps anterior en quinze segons. Aquí les indicacions del cotxe ja ens deixaven clar que anava a ser complicat acabar, però tot i així continuàvem en carrera i tornàvem a fer un nou scratx en la cinquena especial. Cada vegada perdíem més aigua, i en el tram 6 -en què comença de nou a ploure- i poc després d’arrencar, notàvem que patinava massa una de les rodes davanteres i ens varem sortir lleument del traçat. El motiu es degué al fet que el radiador de davant començava també a perdre aigua i l’enviava tota cap a la roda. Després sortirnos un parell de vegades més i perdre trenta segons a l’especial, arribàrem fins a l’assistència, i després de no poder posar un nou radiador varem decidir sortir al tram. Però després del refuelling, cada vegada sortia més aigua i varem preferir no arriscar i abandonar la prova, que tenint en compte el coixí de punts que tenim en el campionat era el més assenyat per evitar problemes més greus."

Malgrat l’abandó, Orriols continua líder del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt que disputarà la seva sisena cita el proper 10 d’octubre amb motiu del sisè Ral.li de Valls.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com