Noticia

Albert Orriols aconsegueix el segon lloc al Ral·li Platja d’Aro
(29.05.2012)

Foto: Motorcom

Foto: Motorcom

Foto: Motorcom

Foto: Motorcom

L’Equip SIMM signa el tercer podi consecutiu de l’any al Campionat de Catalunya de Ral·lis i es col·loca segon en la classificació general provisional del certamen

Aquest cap de setmana s’ha celebrat al litoral gironí una nova edició del Ral·li Platja d’Aro – Terres de Catalunya, organitzat per l’Escuderia Myron Racing i puntuable pels certàmens nacional francès i català. Albert Orriols i Manel Muñoz, a bord del seu Mitsubishi Evo X N+, han tornat a realitzar un bon paper i fruit d’això han pogut concloure la prova en una fantàstica segona posició. El ral·li ha comptat amb 6 trams cronometrats -3 d’ells diferents- i un total de 90,80 quilòmetres contrarellotge disputats amb una climatologia excel·lent.

Durant la primera meitat de la prova, els pilots osonencs han pogut comprovar la duresa de les especials amb nombrosos salts, pedres, arbres i pols; molt diferents als habituals trams del certamen de la província de Lleida. Després de vuit mesos sense haver disputat una cita de terra, Orriols i Muñoz han afrontat la primera especial del dia, de 22,28 quilòmetres, on la pols del cotxe predecessor ha sigut un obstacle més a superar. En aquest primer tram, la parella de Vic s’ha classificat en quarta posició però en els dos trams següents no ha perdonat i ha marcat el millor temps; col·locant-se segon a la general provisional, a 4,1 segons del primer classificat.

Al parc d’assistència l’equip tècnic de MC Racing ha detectat un problema amb el protector de càrter. Degut a la duresa del terreny i als nombrosos bots, el protector s’ha debilitat i Orriols i Muñoz havien de tenir cura sinó volien quedar-se sense. Amb aquest handicap i la possibilitat d’agafar les regnes de la cursa, el binomi d’Osona ha sortit a disputar els tres trams de la segona secció.

Només començar la segona meitat del ral·li, a l’especial número quatre, el Mitsubishi Evo X s’ha quedat amb el protector de càrter penjant i Orriols i Muñoz han fet el possible per concloure l’especial perdent el mínim temps possible. Tot i així, un trompo en un dels nombrosos revolts tancats d’aquest tram els hi ha fet perdre encara més temps i han finalitzat en segon lloc, cedint 13,1 segons en la general. Al següent tram, Orriols-Muñoz han aconseguit de nou el primer lloc, tot i perdre els passos de roda de la part davantera del cotxe però només han pogut retallar 3,5 segons. Al darrer tram, amb un cotxe debilitat i situats a 13,7 segons del líder, Albert Orriols i Manel Muñoz han decidit assegurar el segon lloc i concloure la prova sense prendre més riscos innecessaris i així ho han fet. A l’especial número sis s’han classificat en tercer lloc i això els ha permès finalitzar el ral·li en una excel·lent segona plaça.

Albert Orriols ha explicat que "avui hem tingut l’oportunitat de guanyar però no hem pogut lluitar en igualtat de condiciones al sortir segons i trobar-nos en tots els trams la pols del primer participant. Ha sigut un ral·li molt complicat on hem pogut signar un bon paper, marcant tres scratx de sis possibles però malauradament, no hem pogut donar el 100% a la part final al quedar-nos sense protector de càrter i passos de roda i hem hagut d’afluixar. Avui, després de varis mesos sense fer terra, també hem debutat amb les noves Pirelli i el rendiment ha sigut excel·lent. Estem molt contents pel resultat de la prova i per haver sigut competitius. Aconseguir un nou podi ens ha permès sumar uns punts importants i ascendir al segon lloc en la general del campionat."

La propera prova per l’Equip SIMM serà del 16 al 17 de juny al Ral·li d’Àger, també sobre terra.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com