Noticia

Albert Orriols aconsegueix el tercer lloc al Ral·li Osona
(10.07.2012)

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

Foto: Sergio Aguirre

L’Equip SIMM signa el seu cinquè podi consecutiu al campionat català de ral·lis després de completar amb molt bones sensacions el ral·li de casa

El pilot de Vic Albert Orriols, junt al seu copilot Manel Muñoz, han participat aquest cap de setmana a la 44ena edició del Ral·li Osona. La prova ha comptat amb un total de 47 equips inscrits entre els quals han estat Orriols i Muñoz amb el seu habitual Mitsubishi Evo X N+. La cursa, organitzada per l’Escuderia Osona, ha tingut 4 seccions amb un total de 10 trams cronometrats; 5 d’ells diferents. El recorregut ha sumat 435,30 km dels quals 100,30 km han sigut de caràcter cronometrat. La jornada ha estat marcada per la bona climatologia si bé, per la tarda, les altes temperatures han sigut un rival més a combatre.

Per Albert Orriols i Manel Muñoz la cursa començava el dia abans amb les verificacions. La caixa de canvis del seu vehicle es trencava abans del control tècnic i una contrarellotge per reparar el Mitsubishi començava en aquell precís moment. Després de valorar diferents opcions, Calm Competició oferia a l’equip osonenc una caixa exactament igual a la trencada i MC Racing la muntava per poder verificar el vehicle a les 23:00h. de la nit.

Dissabte pel matí, La Vola i La Trona, dos coneguts trams de la comarca, han significat l’inici de la prova. Orriols i Muñoz han marcat un quart i un tercer millor temps i això ha fet que agafessin el tercer lloc provisional des de primer hora. A la segona volta, han repetit les posicions però, a més, han aconseguit augmentar la diferència respecte al seu més immediat perseguidor. Un cop completat l’últim tram del matí, el del Circuit d’Osona, el balanç ha estat d’ocupar la tercera posició provisional a 32,2 segons del segon i amb 10,9 segons de marge respecte al quart.

A la segona meitat del ral·li, una tria equivocada del compost dels pneumàtics ha fet que l’Equip SIMM no hagi pogut seguir augmentant les diferències respecte al quart classificat però sí ha pogut mantenir la tercera plaça fins al final. Llavors, després de les dues passades per La Costa dels Gats i Alpens – Les Llosses, més l’última volta al Circuit d’Osona, el binomi Albert Orriols – Manel Muñoz ha tancat la seva participació al Ral·li Osona, de nou, amb un podi; aquest cop un tercer esglaó.

Albert Orriols ha explicat que "després de l’ensurt del divendres estem molt satisfets. Durant el ral·li no hem tingut incidències importants i ens hem mostrat més competitius que en anteriors edicions rebaixant els temps de tots i cada un dels trams. Hem fet un salt qualitatiu respecte a la temporada passada, entre d’altres coses gràcies a l’evolució d’un nou compost de Pirelli que ens ha donat molt bon rendiment. Avui l’únic problema a destacar ha sigut el fet de que el fre de mà no desbloquejava el diferencial del darrera i a La Trona, però sobretot al Circuit d’Osona, no l’he pogut utilitzar de manera efectiva. Per sort, l’equip MC Racing, un cop detectada l’anomalia ha reparat el problema a l’assistència de mig ral·li. Per la resta, tot ha sortit bé i amb aquest nou podi ens quedem a una mínima diferencia del líder de la Copa d’Asfalt i ens consolidem com a segons classificats al Campionat de Catalunya de Ral·lis."

La propera prova per l’Equip SIMM serà el Ral·li de Cervera, sobre terra, de l’1 al 2 de setembre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com