Noticia

Albert Orriols aconsegueix una gran segona posició a Figueres al Ral·li de Terra Quatre Rodes
(11.10.2005)

Pràcticament ha sentenciat el Campionat de Catalunya dels Vehicles de Sèrie

Vic, a 11 d’octubre de 2005.- A mesura que transcorre el Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra, augmenten les prestacions del pilot osonenc Albert Orriols. En el proppassat VII Ral·li de Terra Quatre Rodes Ciutat de Figueres el pilot osonenc assolia una brillant segona posició general, desprès d’una aferrissada lluita contra Alex Crivillé, que l’aferma a idèntica posició en el campionat a falta d’una cursa per finalitzar-lo. En l’apartat de Vehicles de Sèrie, el pilot de Simm era segon, posició que pràcticament li dona el títol a falta d’una prova per acabar el campionat, ja que l’avantatge enfront el segon classificat és de 226 punts.
La prova gironina començava molt d’hora i això feia que en els primers trams la pols que aixecaven els participants no marxés, amb la conseqüent molèstia pels competidors. Orriols n’era un dels perjudicats “al trobar-nos la pols de’n Pons que rodava més lentament amb problemes de canvi, això feia que haguéssim d’afluixar la velocitat a les zones ràpides en llocs claus on es guanya el temps per falta de visibilitat”. A la segona especial del dia passava el mateix ja ben bé a la sortida. “Aturats per prendre la sortida no veiem res fins just els cinc segons abans d’arrencar. Lògicament no és la millor situació per sortir a competir però suposo que devia de ser el mateix per a tots” afegia el copilot d’Orriols, Carles Vico.
Aquest segon tram de la jornada seria clau pel desenllaç final del ral·li. A 2 Km. de l’arribada Orriols i Vico feien una virolla en una cruïlla quan es trobaven rodant a igualtat de temps amb el primer classificat del tram, anant a parar al camp. Tot seguit el Mitsubishi Lancer de Simm es calava i costava força d’engegar. Un cop represa la marxa “entràvem massa ràpid a una de les següents corbes, amb la intenció de recuperar el temps perdut, i ens passem de frenada i novament quedàvem parats amb el cotxe calat. Engeguem el cotxe i llavors no ens entrava la marxa enrera amb lo que ens va costar reprendre la marxa de nou. No sabem si el fet de que costés d’engegar el cotxe podia anar relacionat amb el fet de portar poca benzina, però el que si està clar que la trentena de segons perduts en aquests dos incidents ens han fet perdre la possibilitat de lluitar per la victòria al ral·li” afirmava el pilot osonenc desprès d’un raonat anàlisi.

A partir d’aquí Orriols i Vico quedaven situats a la quarta posició de la classificació general de la prova i iniciaven una ferotge remuntada que aviat els portaria a la tercera posició, abans de començar l’atac final per fer-se amb la segona. Abans, al cinquè tram cronometrat del dia, la parella del Mitsubishi Lancer Evo VIII de Simm s’enduien un bon ensurt quan en una zona molt ràpida “el cotxe se’ns descol·locava en quarta velocitat al trepitjar malament un bot i anàrem d’un cantó a l’altre durant una bona estona. Veritablement ens vam salvar d’una patacada molt forta ja que vàrem esquivar un arbre de miracle” explicaven Orriols i Vico a l’hora, encara excitats per l’incident.
Orriols i Vico prenien la sortida de la última especial des de la tercera plaça provisional de la classificació general amb l’ànim clar de lluitar per la segona posició que ostentava Alex Crivillé. Fins aquell moment Orriols i Vico havien marcat dos millors segons temps a només 1 segons del primer, el que els feia capaços d’aconseguir superar al excampió mundial de motociclisme a la última cronometrada del ral·li. “Vam sortir a per totes amb la mala sort de que el copilot es va perdre amb les notes només de sortir. Jo vaig continuar atacant igualment, però no era el mateix. Un cop retrobats a la zona més ràpida del tram, vam haver d’afluixar al trobar-nos a Pou-Amblàs accidentats, a més d’esquivar el pal de la llum i els cables que havien fet caure, al contrari de Ribalta-Bernadich que sortien primers. Tot plegat no ens deixava prendre el ritme d’atac correcte, però d’aquí al final del tram, i del ral·li, vam atacar de valent i vam aconseguir superar a Crivillé-Muntada còmodament. Em va saber greu no superar a Ribalta-Bernadich al tram ja que vam quedar a només 2 segons d’ells i desprès del que vam passar de ben segur que haguéssim fet el millor temps, el que hagués estat una gran cloenda per aquest ral·li” resumia un més que satisfet Albert Orriols.
La parella de Simm arribava al podi situat a la ciutat de Figueres en segona posició de la cursa, mantenint idèntica posició en l’apartat reservat als Vehicles de Sèrie. D’aquesta manera Orriols i Vico afrontaran de manera immillorable la última cursa del campionat en territori lleidatà. “La victòria a l’Agrupació A1 reservada als vehicles de sèrie és pràcticament nostre, ja que tot i abandonant el nostre rival no ho tindria fàcil ja que li portem 226 punts d’avantatge” analitza Orriols tot fent tota mena de números. “A la classificació general ja és diferent ja que per guanyar no depenem de nosaltres. A Tàrrega hauríem de guanyar i posar algun rival entre nosaltres i el líder del campionat. El resultat no és esbojarrat vist com ha anat el campionat ja que el mateix va ser cinquè a l’anterior cursa. Sortirem a per totes i com a mal major podem quedar segons del Campionat de Catalunya, el que és un gran resultat pel nostre debut amb el Mitsubishi Lancer a la terra”.

Albert Orriols i Carles Vico no aturen el seu frenètic ritme de curses, i aquest proper cap de setmana disputaran el 45è Rallye 2000 Viratges, setena prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt. Amb base a Manresa, la prova començarà el dissabte 15 d’octubre a les 10 del matí per recórrer en tres ocasions les especials de ‘Vilaredes’, ‘Hostal Nou-Torà’ i ‘Aleny’, abans de tornar a la capital del Bages a partir de les 9 del vespre.
L’equip de Simm buscarà pujar novament al podi final al igual que feren al Critèrium del Vallès, “a poder ser repetir o millorar la tercera posició, encara que el nostre objectiu final més clar és el de assegurar-nos la primera posició al Grup N. Ja hem descomptat els dos resultats possibles pel que tan aquí com al Ral·li Viladrau no podrem fallar” analitza fredament el pilot osonenc.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com