Noticia

Albert Orriols al 46 RallyRACC Catalunya – Costa Daurada
(21.10.2010)

Fotografia: Agustí Domingo, fotografia d'acció durant l'últim Ral·li de Terra de Cervera

El pilot de l’Equip SIMM afrontarà la penúltima prova del mundial amb l’equip MC Racing i amb en Lluís Pujolar a la seva dreta

Aquesta setmana arriba a Salou (Tarragona) l’única cita del Campionat del Món de Ral·lis organitzada al nostre país, el RallyRACC Catalunya – Costa Daurada. Després de la participació d’Albert Orriols en els darrers anys, el pilot de Vic ha tornat a sumar esforços per poder prendre-hi part i estar en el pòdium de sortida de la prova mundialista. I, en aquesta ocasió, diferents novetats envoltaran la competició d’enguany.

El copilot. Manel Muñoz, el navegant habitual d’Orriols aquesta temporada, no podrà assistir en aquest ral·li i el substituirà el ja conegut Lluís Pujolar, bon coneixedor de la zona tarragonina i habitual copilot del pilot osonenc en darreres temporades.

El cotxe. Si bé per fora semblarà el mateix de sempre, el Mitsubishi Lancer Evo X patirà un canvi important per ajustar-se a la normativa de Grup N establerta per la FIA. La potència es veurà disminuïda, de manera notòria, en canviar l’habitual brida del turbo de 36mm a 33mm. D’altre banda, el pes del vehicle s’incrementarà; canviant les habituals portes i maleter de fibra pels seus homòlegs pesats de sèrie. En quant als consumibles, el carburant i els neumàtics que el binomi de SIMM utilitzaran seran els habituals i obligatoris del certamen mundial.

El ral·li. Enguany la prova organitzada pel RACC també conté novetats. La principal nova característica de l’edició 2010 és la composició de la primera etapa, celebrada el divendres, que tindrà una superfície mixte composada principalment per terra amb algunes zones d’asfalt. D’aquesta manera, el ral·li català torna a ser innovador i un difícil repte per a tots els equips. En acabar la jornada del divendres, els equips gaudiran d’un temps extra, al parc de treball, per poder canviar les especificacions dels vehicles de terra a asfalt i així afrontar en condicions òptimes les jornades de dissabte i diumenge; completament sobre quitrà.

Amb tots aquests alicients, Albert Orriols i Lluís Pujolar afrontaran la ronda mundialista amb una motivació extra. El pilot de SIMM explicava després de la primera jornada de reconeixements oficials que “tenim per endavant un ral·li molt complicat, tècnic i dur però que de ben segur ens farà gaudir i molt. Tindrem moltes novetats presents en tots els aspectes i això representa un repte interessant. El cotxe serà més lent i pesat, a la dreta tindré a en Lluís Pujolar i el ral·li es presenta amb una primera jornada mixta. Esperem que tot surti bé i així poder tancar amb bon gust de boca la temporada 2010”.

Els números. 16 especials cronometrades formaran l’itinerari, sumant 355,30 quilòmetres contra el cronòmetre. 955,16 seran els quilòmetres d’enllaç per cobrir tota la zona i això sumarà un total de 1.310,46 quilòmetres. Divendres i dissabte el número de trams a recórrer serà de 6 mentre que l’última etapa només comptarà amb 4. Tot i així, l’últim dia esdevindrà emocionant ja que els equips hauran de realitzar un tram de 42 quilòmetres cronometrats, en dues ocasions; un dels més llargs del mundial.

Més informació a www.rallyracc.com i www.wrc.com.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com