Noticia

Albert Orriols arrenca la temporada amb podi
(11.02.2023)

Ral·li Lloret de Mar

La temporada 2023 començava per a Albert Orriols amb la cita inaugural del Campionat de Catalunya; el Ral·li Lloret de Mar. Una prova molt complicada, amb prop de 170 inscrits i fins a 15 vehicles de la categoria R5. Un repte il·lusionant per a un Albert Orriols que ha aconseguit un bon tercer lloc del ral·li en la seva primera vegada amb Xavi Moreno com a copilot.

La prova començava amb un shakedown en què Orriols aprofitava per acabar d’afinar i posar a punt uns serrells que havien quedat pendents després de la jornada de test. Canvis que resultaven i li feien estar més còmodes amb la seva Škoda Fabia Rally2.

Durant el primer tram del Lloret de Mar, Orriols acabaria amb un gran desgast de pneumàtics que l’allunyava de l’scratx. Però una vegada solucionat el compost, s’anotarien segons i tercers scratch en els següents trams, sempre molt a prop del primer. El ritme era bo i quan empenyien, la parella Orriols-Moreno es veia molt a prop d’un Surhayen Pernía que ve de barallar el títol de l’SCER els darrers anys.

Ja als trams de dissabte, Orriols va decidir muntar 4 rodes toves i portar al maleter dues súper toves més. Una estratègia que els va fer ser els únics que portaven aquest pes extra, però una decisió pensada en veure com delicaven els trams i el seu objectiu d’atacar. Decisió encertada, perquè un cop muntades i ja en carrera anaven en ritme de scratch, fins que en un revolt de dreta se’n va anar la part del darrere del Fabia Rally2 i van fer una virolla, colpejant la part del darrere del cotxe. Van haver d’anar contra tram per reprendre el sentit però, malgrat tot això, sí que temps va ser bo. Cosa que demostrava que sí que anaven per fer scratx.

El problema per a Albert Orriols i Xavi Moreno va ser que la neutralització de Collsaplana els va perjudicar, perquè tota l’estratègia que havien decidit dur a terme no els havia servit de gaire.

Tot i això, va acabar el ral·li contents i satisfets pel ritme marcat amb el seu nou cotxe, l’Škoda Fabia Rally2, i el seu nou copilot Xavi Moreno.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com