Noticia

Albert Orriols comença l’any amb bones sensacions
(23.02.2015)

La parella osonenca, formada per Albert Orriols i Lluís Pujolar, finalitza quarta amb el seu Porsche 997 GT3 al Ral·li de Sant Julià disputat aquest cap de setmana.

Albert Orriols tornava als trams cronometrats en aquest 2015 tot just un mes i mig després de ser operat de l’espatlla per uns problemes arrossegats des de la conclusió de la temporada passada i les sensacions, amb aquest quart lloc al Ral·li de Sant Julià, són més que positives.

El pilot de Vic va lluitar fins l’últim tram pels llocs de podi però les difícils condicions de l’asfalt, molt humit per la pluja del dia anterior, i el no tenir rodes amb un compost tou el van fer, tot i mantenir-se durant tota la prova a la part alta, ser quart per darrere de Josep Maria Membrado, Carles Llinàs i Climent Domingo.

La prova va començar per Orriols i Muñoz amb un tercer scratx en el primer tram. Membrado amb l’R5 i Llinàs amb el Mitsubishi feien destacar el caràcter 4x4 dels seus vehicles en la complicada superfície, i Albert els seguia de molt a prop. Ja a la
segona especial, Membrado tornava a marcar la pauta i Orriols es mantenia en la lluita pels llocs de podi. Tot estava molt igualat.

Després de la disputa dels dos primers trams la parella de SIMM va tractar de buscar solucions per lluitar contra la humitat i la única existència de gomes dures, amb el punt de mira posat en el pòdium. Rallar els pneumàtics i ajustar la suspensió
fou el que l’equip osonenc va fer per intentar millorar, però no fou suficient. En el tercer i quart tram l’Albert va continuar marcant temps del capdavant, fent així que la distància a la general, de menys de 10 segons amb el segon, fos prou petita com
per poder lluitar per tot fins al final.

Arribarem així a un nou pas per les assistències. Amb les idees renovades i la recerca del pòdium com a objectiu, tot i que les condicions continuaven sent dolentes per a un tracció posterior com el seu Porsche 997 GT3, l’Albert no va llençar la tovallola:
En el cinquè tram tots els de davant finalitzaven molt junts, i les diferències a falta d’una especial eren mínimes. Ja al TC-6 Orriols i Pujolar van aconseguir retallar temps a Climent Domingo, però no el suficient per pujar al pòdium.

Albert Orriols: "No teníem un compost molt tou i anàvem amb un de dur. Pensàvem que la temperatura seria més alta i el problema era que el cotxe no tenia tracció per les humitats provocades per la nit anterior. Al matí hi havia diversos graus sota zero, les rodes no escalfaven i es perdia tracció. Era la primera vegada que corríem amb el Porsche un ral·li amb aquestes condicions de fred i humitat. És clar que ens hem equivocat en l’elecció dels pneumàtics, cal aprendre dels errors. Positiu perquè hem acabat bé. Em van operar de l’espatlla fa un mes i mig i em vaig sentir força còmode. Sabem on hem perdut el temps que ens han tret i això és el més important".

Al final, una quarta posició i bones sensacions, és el que la parella osonenca s’emporta del Ral·li de Sant Julià, primera prova disputada al 2015 i, a manera de test pensant en el Campionat de Catalunya. La propera prova que l’Albert Orriols disputi serà ja el Ral·li Pacha - La Pineda, l’últim cap de setmana de març.

Classificació final:
1 J. Membrado
2 C. Llinàs+ 35.2
3 C. Domingo+ 45.0
4 A. Orriols+ 49.5

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com