Noticia

Albert Orriols conclou sisè al Ral·li de Terra de Cervera
(05.09.2011)

Fotos: Gerard Llorens. Albert Orriols - Manel Muñoz - Mitsubishi Evo X

L'Equip SIMM s’ha vist condicionat des del primer tram, al trencar-se una dent de la segona marxa del canvi, però tot i així ha pogut finalitzar la cita en una destacada sisena plaça

La dotzena edició del Ral·li de Terra de Cervera ha tingut enguany la novetat de ser puntuable pel certamen nacional de la disciplina; a part de tenir coeficient 8 de cara al Campionat de Catalunya de Ral·lis. Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, han arribat a la primera prova de terra d’enguany amb ganes de realitzar un bon paper però la caixa de canvis del seu Mitsubishi Evo X no els hi ha permès esprémer el seu potencial al màxim.

La prova ha estat formada per quatre trams diferents pels quals s’hi ha passat en dues ocasions, formant bucles de dos i visitant el parc d’assistència després de cada bucle. En total, 102,60 quilòmetres cronometrats d’un total de 185,25 quilòmetres de que ha constat la cita lleidatana.

El pas pel primer tram (11,17 Kms.) s’ha convertit en un factor clau que ha condicionat tota la cursa. Orriols-Muñoz han retallat al voltant d’uns 30 segons al seu predecessor (que sortia amb un minut de diferència) i la parella vigatana ha vist com la visibilitat se’ls reduïa per culpa de la gran quantitat de terra que aixecava el cotxe davanter. Sumat a això, un soroll provinent de la caixa de canvis els hi ha avisat de que quelcom no funcionava correctament, suposadament una dent trencada de la segona velocitat. I, a més, un problema als intèrfons dels cascs també impedia que Orriols escoltés correctament les indicacions de Muñoz. Tot i així, Orriols-Muñoz es situaven vuitens a la general i no cedien gaire temps respecte als rivals més directes.

“Després del primer tram hem hagut de valorar que fèiem i tanmateix hem anat fent durant tota la cursa. Pel soroll que fa sembla que tenim una dent trencada, dins de la caixa de canvis, i només és qüesti. de temps que es trenqui tot. Al final hem decidit aguantar, no forçar i intentar acabar com fos” ha explicat Albert Orriols.

Aquest és l’escenari amb el que han hagut de disputar la prova els osonencs i ho han fet amb èxit. Tram rere tram han competit amb una cura especial pel canvi i, finalment, no només han acabat la cursa sinó que han pogut fer-ho en una més que merescuda sisena plaça. En arribar a l’últim tram, la diferència amb el seu predecessor era d’1 segon i Orriols-Muñoz han optat per atacar –dins del possible- per poder sumar un grapat de punts més. Com a resultat, l’Equip SIMM ha pogut concloure en un excel·lent sisè lloc de la general i quart del certamen català.

En sortir del parc tancat final, el pilot de Vic ha explicat que “estem molt contents per haver acabat i haver-ho fet en una posició digne. Després del primer tram pensàvem que no seria possible i durant tot el dia hem anat amb precaució i sense estrenar cap roda nova. El final del ral·li també ha sigut emocionant ja que ens hem trobat en la situació d’avançar una posició si apretàvem i, tot i les circumstàncies, hem decidit apretar i ens ha sortit bé”.

La propera cita serà el Ral·li Lloret-Terres de Catalunya i es disputarà el 17 i 18 de setembre.

Ral·li de Terra de Cervera | 3 de setembre de 2011
Classificació:
1. Roma-Barceló (Mitsubishi Colt) 1:10:46, 2. Vinyes-Mercader (Subaru Impreza) +22, 3. Triviño-Salom (Peugeot 206 WRC) +1:59, 4. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) +2:09, 5. Fuertes-Cué (Mitsubishi Evo X) +3:35, 6. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X) +3:55, …
Més informació: www.wrcmanagement.es i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com