Noticia

Albert Orriols de nou al podi al Ral·li Osona
(02.07.2016)

El pilot de Vic, que estrenava el nou Porsche 997 GT3, aconseguia una segona posició al ral.li de casa.

Amb molt poc temps de proves, ja que el Porsche va arribar de Galícia el dijous a la tarda Orriols-Pujolar es presentaven al ral·li de casa, el Ral.li Osona on havien aconseguit la victòria en la passada edició.

I aquest any no podien començar millor les coses marcant un scratch al primer tram, a 5,6 de Membrado i a 23,6 de Balasch. Veient el bon resultat, es passaria a disputar el segon tram, una especial dins el karting de Vic, gens propici per a les característiques i potència del Porsche, doncs es tractava de passar-lo sense deixar-hi molt i tornar a la competició pura en el tercer tram. I així va ser. Deixant-se només 2,4 segons i mantenint-se líder, tornaven a disputar el tram llarg de la nit, però es van trobar amb molta brutícia a la part final del tram, pel que havia d’aixecar el peu portant el millor parcial, i esperar a la jornada matinal de dissabte per tornar a l’atac i recuperar el lideratge que finalment s’havia perdut per 5,1 segons al final del bucle de divendres.

Arribava l’etapa de dissabte, molt llarga, amb 6 especials que es disputaven en dues ocasions cadascuna. A “La Trona”, primer tram del dia, Albert sortia a totes però aviat va veure que seria impossible al patir diversos ensurts pel poc habitual estat lliscant del terra, i d’aquesta manera era millor prioritzar, acabar i esperar un altre moment més oportú com a la segona passada. De tota manera va estar molt a prop del scratch, a només 0,8 segons, però conscient que era important no cometre errors en els dos segu?ent trams tenint en compte l’estret i bruts que eren, sobretot el de la “Costa dels Gats”.

El segon bucle del dia arrencaven segons a la general amb 14,5 segons de diferència. Possiblement a la segona passada de “La Trona” es podien a priori recuperar, però amb diversos ensurts a la part final de la baixada al quedar pràcticament sense frens, no va poder ser, perdent tot i així, només 1, 3 segons, cosa que estava molt bé però calia ser prudents i no patir una sortida de pista a causa dels frens. Per tant, a la resta de trams del matí es van anar perdent alguns segons però acabarien sumant fins arribar a la tarda 23,8 respecte al líder, amb una segona posició còmoda. Tot i així, calia lluitar per la victòria.

En els trams de la tarda, l’Albert sortia amb la intenció de retallar diferències, marcant l’scratch al tram de “La Vola” i també al de “Casa Miquela”, empatant en aquest últim a la dècima amb Membrado i cedint 1,8 al de Fontfreda. Ja a l’últim bucle, per una pèrdua de pressió en una roda i algunes petites fallades en el canvi, es varen veure obligats a no arriscar, deixar anar passant els trams i oblidant el crono, només pensant en mantenir la segona plaça que era un bon resultat, i deixant el tercer classificat a més de tres minuts.

L’Albert treia aquestes conclusions al final del ral·li “Realment molt content veient el potencial del cotxe tenint en compte que hem rodat amb la brida d’admissió imposada aquest any per la RFEDA, no ha estat fàcil adaptar-se en tan poc temps, i després de patir uns petits problemes i la situació de l’asfalt van fer que no poguéssim anar al màxim tot el ral·li, però ens varem quedar que amb que en els trams va ser tot perfecte. Estàvem guanyant o molt a prop del primer lloc amb un ritme de cursa alt.

Agrair a PCR Sport i a l’equip de Pedro Burgo per l’esforç que varen fer a contrarellotge per poder tenir el Porsche competitiu a la sortida del ral·li.

La propera cita d’Albert Orriols serà el 23 i 24 de juliol, en una prova doble del Campionat d’Espanya de Muntanya i Ral.li Sprint a Alp (La Cerdanya) el mateix cap de setmana.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com