Noticia

Albert Orriols deixa el Campionat després de la seva exclusió en el VII Ral·li La Pineda Platja
(19.03.2016)

El pilot de Vic havia aconseguit acabar el ral·li segon, tot i els problemes mecànics i la difcultat d’aquesta primera prova del campionat per la pluja i la densa boira baixa. No obstant, direcció de cursa va decidir excloure’l per realitzar una suposada assistència il·legal.

Albert Orriols va iniciar el VII Ral·li La Pineda Platja amb nombroses dificulats a causa de la complicada situació meteorològica. El pilot de Vic no disposava de tots els compostos d’aigua necessaris per afrontar un ral·li en què la pluja i la boira baixa no van donar treva. Tot i això, Orriols va marcar bons cronos situant-se ja des del començament a només 0,5 segons del Fiesta R5 que es va emportar el primer scratx. En el tercer tram les rodes es van degradar massa, però en el quart van aconseguir marcar el millor temps i compensar la situació arribant a estar a 9 segons del primer.

Els problemes per Orriols i el seu Porsche 911 GT3 van reaparèixer en el sisè tram quan van punxar una roda, van fer una virolla i el cotxe es va aturar. El pilot de Vic va perdre molt temps intentant arrencar el cotxe i ja sense opcions a la victòria, va afrontar els trams nocturns disposat a retallar distàncies amb el primer i ho va fer marcant el millor temps en l’últim. De tota manera, la pitjor notícia arribaria al final de la prova quan direcció de carrera informava Orriols que s’havia presentat una reclamació per a ell per una suposada assistència il·legal.

“Esticdesolat per aquesta gran injustícia. Ho hem donat tot en un ral·li complicadíssim, amb un cotxe de tracció posterior, i després de totes les dificulats que hem tingutper quedar segons ens trobem amb una queixa d’un altre equip que al·lega que un aficionat ens ha ajudat a canviar una roda. Una cosa que, en qualsevol cas, seria insignifiant perquè la roda era la nostra. És una cosa evident perquè tenen una mida diferent a la resta i a més ens dirigíem ja cap a l’assistència”, al·lega Orriols.

“El fet que un equip pugui reclamar a un altre per pujar una sola posició i rebre una copa, és surrealista. L’aficionatnomés es va aturar per interessar-se per com estàvem i veure si podia ajudar. Però només amb la foto ja s’ha donat per fet que és una assistència il·legal i la nostra versió no compta per a res. És indignant que la Federació Catalana doni cobertura a aquesta injusta decisió. De fer una segona posició molt soferta, hem passat a quedar exclosos. Això ens deixa sense opcions d’optar a la victòria en el campionat, així que no té sentit continuar. Ens plantejarem altres reptes, perquè això és una injustícia total. Ens sentim totalment indefensos i maltractats en no tenir en consideració els efectes d’aquesta nefasta i indigna decisió, perquè som un dels pocs equips habituals en el campionat. Això no beneficia en absolut al nostre esport i menys en no estar present el nostre equip en la resta de ral·lis de la temporada. Esperem trobar algun altre certamen on ens sentim més abrigats i amb un companyerisme millor, des del respecte que sempre hem mostrat per la resta de competidors i organitadors “, ha sentenciat Orriols.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com