Noticia

Albert Orriols domina el Grup N de principi a fi en el Ral·li Guilleries
(02.05.2005)

L’osonenc fou quart de la classificació general tot i punxar.

Vic, a 2 de maig de 2005.- Desprès del desafortunat debut a la primera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis en el que el trencament del diferencial posterior els deixava fora de cursa, el pilot osonenc Albert Orriols es refeia a la segona cursa del campionat al guanyar clarament l’apartat de Grup N (vehicles de sèrie) i finalitzar quart de la general.
El pilot de Simm començava la prova de manera cautelosa desprès de que a la primera prova del campionat amb prou feines havien pogut rodar amb el nou vehicle. “Ens hem trobat que tots els nostres rivals ja havien rodat amb el seu vehicle al Rally Costa Brava i a nosaltres ens faltaven quilòmetres de rodatge i posta a punt ja que al Costa Brava no vàrem passar de la primera especial. També amb en Carles Vico, el nou copilot, ens hem anat compenetrant a mida que passava la cursa” reflexionava l’Albert Orriols al Parc d’Assistència de Sant Hilari.
Orriols i Vico dominaven de bon principi el Grup N tot i els problemes de subviratge del Mitsubishi Lancer-Simm que el feien difícil de portar. “ A les corbes lentes havia de frenar fort amb el peu esquerra o tibar el fre de ma ja que no hi havia manera de que el morro del vehicle entrés bé. Tampoc el tema de no saber on eren situades les varilles ens ha ajudat gens ja que havíem de rectificar moltes traçades. Mica en mica ens hi hem anat acostumant però entre això i fresses que sentíem al pont de darrera provinents del diferencial no ens han deixat fer una cursa tranquil·la” comentava el pilot de Simm.
A les especials de la tarda els cronos han començat a millorar però tot plegat ha durat poc perquè una inexplicable punxada al tram de Osor els feia perdre un minut i totes les opcions d’assolir una plaça de podi. “El que em sap més greu és no saber que hem fet per punxar. De cop i volta el cotxe ens ha començat a fer estranys i ens hem adonat de que quelcom no anava bé. Sort que muntàvem una roda de perfil baix i aquest perfil ha aguantat, ja que del contrari haguéssim malmès fins i tot la llanta. Llàstima del minut perdut ja que haguéssim arribat a lluitar per les places de podi i tot en vistes dels temps que fèiem a la tarda”.
Finalment n’Albert Orriols i en Carles Vico arribaven al podi situat a Sant Hilari en primera posició del Grup N i com a quarts classificats de la general de la prova. Aquest resultat els serveix per enfilar-se fins a la vuitena plaça del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, tot i comptar amb un únic resultat per dos dels seus rivals. “Això ara mateix no és problema ja que en el campionat es poden descomptar fins a tres resultats. Esperem que la nostra mala sort ja s‘hagi acabat aquí”.

La tercera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt serà d’aquí a tres setmanes amb motiu del Rallye Cales de Palafrugell que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de maig. Allí n’Albert Orriols i en Carles Vico tindran una nova oportunitat de recuperar posicions en la classificació general del campionat.
Abans s’hagués hagut de disputar els ral·lis de terra de Mollerussa i Sant Fruitós però ambdós han estat endarrerits per problemes de logística.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com