Noticia

Albert Orriols es jugarà el títol al 2000 Viratges
(10.11.2014)

Foto: Abel Díaz

Foto: Luis Sanz - Ras Racing

Foto: Abel Díaz

L’Equip SIMM ha acabat quart al Ral·li Torrefeta – Florejacs després de patir diversos problemes mecànics però segueix viu en la lluita pel CCR

Aquest cap de setmana s’ha disputat la darrera prova, sobre terra, puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis. La cita ha comptat amb dos trams diferents pels quals els equips han passat en tres ocasions, sumant 67,92 quilòmetres cronometrats de 77,49 totals; una prova molt compactada sense gairebé trams d’enllaç. Albert Orriols i Manel Muñoz han competit a bord del Mini Countryman 4x4 de l’equip osonenc PCR Sport, com fan habitualment a la terra.

Tal i com els hi ha succeït durant tota la temporada sobre aquesta superfície, malauradament, la sort no ha acompanyat al binomi de Vic. En la primera especial de la jornada, problemes amb els intercomunicadors dels cascs han dificultat notablement l’entesa de les notes per part del pilot, cedint més de 20 segons i ocupant la cinquena plaça. De cara al segon tram, han pogut solucionar els problemes i han marcat un quart millor temps a 1,6 segons del tercer.

A l’assistència prèvia al segon bucle, analitzaven el comportament del vehicle amb els tècnics de PCR Sport ja que havien notat que als revolts tancats el cotxe no responia igual de bé que en els ràpids i cedien temps. Així, sortien al tercer tram amb una configuració del sistema antilag més agressiva per intentar minimitzar aquesta falta de potència a les zones lentes. Malauradament, el cotxe es calava només començar el tram, en una cruïlla, i aquest contratemps els hi tornava a suposar perdre una altre vintena de segons, si bé es mantenien ferms en el cinquè lloc de la general. A la quarta especial, sumaven un bon temps, a poc segons de les primeres posicions i pujaven un lloc a la general.

Al darrer bucle de la jornada els problemes no s’aturaven, ans al contrari. Al cinquè tram, en una altre cruïlla, es trencava la primera marxa del canvi i a més, tot indicava a que la caixa anava perdent valvulina. Ocupant el quart lloc de la general, amb una diferència considerable respecte al cinquè; Orriols, Muñoz i l’equip tècnic de PCR Sport valoraven abandonar la prova abans que malmetre del tot el canvi. Finalment, per poder arribar amb opcions al títol al proper Ral·li 2000 Viratges, se la jugaven i decidien continuar. Abans d’arrancar al sisè i darrer tram, s’afegia l’avinentesa de quedar-se sense direcció assistida; fet que posava a prova al pilot osonenc.

Finalment, l’Equip SIMM aconseguia acabar, en quart lloc, i mantenir les seves aspiracions –després d’haver guanyat la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt- també pel títol del certamen mixt absolut.

Albert Orriols: "Aquesta temporada hem estat de pega amb la terra. No hi ha hagut ni una sola cursa en la que no haguem tingut problemes. D’altre banda, la nostra regularitat i determinació ens ha anat permetent acabar curses i anar sumant punts. Això, afegit al nostre èxit a l’asfalt ha fet possible que arribem al darrer ral·li del campionat absolut en segona posició i amb opcions al triomf final. Ara prepararem bé el 2000 Viratges i sortirem a per totes. No depenem de nosaltres mateixos o sigui que sortirem a fer la nostra cursa tan bé com sapiguem i a veure què passa."

La propera cita per l’Equip SIMM serà el Ral·li 2000 Viratges, darrera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis, el 22 de novembre a Manresa.

Classificació:
1. Vidales-Hereu (Mitsubishi Evo IX)
2. Membrado-Vilamalla (Mitsubishi Evo X)
3. Llinas-Torra (Mitsubishi Evo X)
4. Orriols-Muñoz (Mini Countryman 4x4)
5. Leyun-Carrasco (Mitsubishi Evo VIII)

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com