Noticia

Albert Orriols es proclama Campió de la Copa de Catalunya d’Asfalt
(23.11.2015)

El pilot de Vic finalitza segon a la 55 edició del Ral·li 2000 Viratges i es proclama així campió absolut de la Copa de Catalunya d’Asfalt. Orriols i el seu Porsche 911 GT3 mantingueren una intensa batalla amb el Fiesta R5 de Josep Maria Membrado que finalment guanyà el ral·li.

Albert Orriols ha aconseguit imposar-se en el Ral·li 2000 Viratges amb un segon lloc en el podi que li ha resultat suficient per proclamar-se Campió de la Copa de Catalunya d’Asfalt. Després de la mala sort en les dues anteriors proves, Orriols s’ha mostrat molt competitiu des del començament d’aquesta 55 edició del Ral·li 2000 Viratges. No obstant, aquesta última cita de la temporada ha estat una de les més dures per al pilot de Vic, que iniciava la prova amb un motor recentment acabat i amb un dit trencat, realitzant els test del vehicle el mateix dia de les verificacions.

Malgrat les enormes dificultats i la dura competència que presentava aquesta última cita, Orriols va saber sobreposar-se i prendre el protagonisme en una dura baralla per la victòria amb Josep Maria Membrado. El ral·li va arrencar amb el del Fiesta R5 marcant els millors temps per la mínima. Orriols va voler lluitar per finalitzar la temporada amb un doble triomf, títol i victòria, i ho va intentar fins a l’ultima part del ral·li. Primer, la pluja va sorprendre al pilot de Vic amb els pneumàtics de sec i més tard patia una virolla en el setè tram, que es va convertir en el punt d’inflexió de la prova. En aquest moment, Orriols va decidir no arriscar més i garantir el títol amb el segon calaix del podi.

Albert resumia amb aquestes paraules el seu triomf: “Primer de tot, vull donar les gràcies a tots els patrocinadors, col·laboradors, als meus copilots Lluís i Manel i, especialment, a l’equip PCR per haver treballat tan dur durant tota la temporada i sobretot per a aquesta última cita refent tot el motor. Hem estat fins i tot de matinada amb el cotxe per poder acabar-ho a temps i varem poder deixar-ho llest el mateix divendres. No obstant, ha estat un cap de setmana complicat perquè a més del mecànic, durant les proves amb el cotxe em vaig trencar un dit i van haver d’immobilitzar-lo per poder sortir al ral·li. L’objectiu era acabar entre els quatre primers per garantir el títol, però també volíem tenir un ritme fort perquè hi havia prou competència. Teníem la incertesa de com reaccionaria el cotxe amb el nou motor i de com estaria jo en córrer amb el dit trencat. Des del principi varem veure que la lluita quedaria entre dos i que els perseguidors s’anaven quedant bastant despenjats. Ens varem mantenir durant tot el ral·li a molt pocs segons, fins i tot a dècimes, dels temps del Fiesta R5 i volíem batallar per la victòria. Decidirem apretar més en el segon bucle en veure que estàvem a només 30 segons, però després de la virolla en el tram espectacle varem preferir no arriscar i conservar la segona posició que ens era suficient per aconseguir el títol. Havíem de pensar en la fiabilitat del cotxe que acabàvem de muntar recentment i en el campionat”.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com