Noticia

Albert Orriols es proclama subcampió de Catalunya de ral·lies d'asfalt en ‘el Ral·li Matadepera – V Ral·li Terrassa’.
(01.12.2008)

Vic, a 30 de novembre de 2008.- Ahir dissabte, l'equip de Vic va donar per tancada la temporada participant en la penúltima cita del català de ral·lies d'asfalt, el ‘Ral·li Matadepera – V Ral·li Terrassa’, prova que contava amb coeficient (4), la qual va estar disputada en unes condicions climatològiques molt dures.

L'objectiu amb el qual l'Equip SIMM es presentava a la prova rescatada del regional català, era sumar un mínim de 30 punts en la seva classificació provisional del campionat, per a així assolir el subcampionat absolut, virtualment en mans d'Eduard Forés. Aquest fet, permet tancar prematurament la temporada 2008 mancant l'última cita del mes de desembre.

En aquesta última aparició de la temporada de l'Equip SIMM, les condicions climatològiques han estat extremadament adverses, amb l'afegit de fer únicament una passada pels trams, secrets fins a primera hora del matí del mateix dia del ral·li. Els trams triats en aquesta edició han estat “Serrat de Déu” i el “Suro”, el primer conegut en altres edicions com el ‘de Viladecavalls’, el segon, tram conegut del campionat de Catalunya de muntanya, on es disputa la ‘Pujada al Suro’, disputant-se en aquesta ocasió de baixada.

El desconeixement de l'Albert dels trams durant aquest dissabte no ha estat un obstacle per a les seves aspiracions a la victòria, ja que l'ha liderat durant gran part del ral·lie, però en el penúltim tram, l'Equip SIMM feia un trompo en quarta velocitat a causa de unes humitats a “Serrat de Déu”, sense malmetre el seu 206 WRC, encara que perdent el liderat de la prova, ja que al cotxe li va costar tornar a arrencar, perdent uns 36 segons, veient-se avançat per un dels pilots locals, Eduard García. De tota manera, el binomi Orriols-Pujolar ha arribat a 5 scratchs dels 6 possibles, i de no haver estat per aquest incident, probablement s'haguessin adjudicat la victòria.

Una vegada en el parc tancat, després d'obrir les ampolles de cava en el podi de Matadepera, Albert comentava: “Ha estat una llàstima el trompo que ens ha fet perdre el ral·lie, ens hagués agradat tancar la temporada amb una nova victòria, i hem lluitat per a poder aconseguir-lo, encara que l'objectiu d'aquesta cita era el subcampionat absolut, cosa que hem aconseguit amb esforç, quedant solament a 38 punts de la primera posició. Ha estat una temporada difícil per a nosaltres ja que hem arrossegat molts problemes des de l'adquisició del 206 WRC, cosa que ens ha fet perdre moltes opcions, però al final hem aconseguit la fiabilitat del cotxe fent-lo cada vegada més competitiu, alhora que ens hem anat adaptant al mateix, ral·lie a ral·lie, fins a arribar a aquesta magnífica posició. Segurament, si no haguéssim fallat tant al principi de temporada, hagués estat molt diferent, però hem d'estar molt satisfets del que hem aconseguit, i hem de continuar mirant cap a davant, ja que hem assolit bona part dels nostres objectius de principi de temporada. Això, segurament ens farà ser més competitius en la pròxima. Només vull donar les gràcies a tots els quals ens han ajudat a fer possible aquest resultat, ja que ha estat un treball d'equip, i s'ha de tenir molt en compte.”

Amb el campionat donat per finalitzat, l'Equip SIMM es posa mans a l'obra amb la mirada posada en la temporada 2009, a l'espera de la confirmació del fins a ara comentat ‘campionat mixt’, obligaria a participar a l'Equipo Simm en proves d'asfalt i de terra, puntuant per a un únic campionat català. En cas de confirmar-se aquest format, l'Albert estudiarà quin serà l'opció que li pugui oferir més garanties.

Classificació Final ‘Ral·li Matadepera – V Ral·li Terrassa’
1. GARCIA-PUJOLMitsubishi Evo IXN1h 42'16.5
2.ORRIOLS-PUJOLARPeugeot 206 WRCA+16.5
3. MARTIN-CENDRARenault Clio SportN+50.8
Classificació Final Campionat de Catalunya
1.Josep Mª Membrado1.617 Punts
2.Albert Orriols1.579 Punts
3.Eduard Forés 1.465 Punts

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com