Noticia

Albert Orriols és quart al Ral·li de Cofrentes
(26.04.2012)

Foto: Christian Gómez

Foto: Christian Gómez

L’Equip SIMM es desplaça a València per seguir evolucionant el Mitsubishi Evo X i conclou amb bones vibracions tot i els problemes apareguts durant el primer bucle

Albert Orriols i Manel Muñoz segueixen treballant per intentar aconseguir bons resultats al Campionat de Catalunya de Ral·lis i per això, aquest cap de setmana, s'han desplaçat a València per participar a la segona edició del Ral·li de Cofrentes. Després dels problemes d'inici de temporada amb la nova caixa de canvis seqüencial, a Cofrentes han participat amb el canvi del 2011 ja que el nou es troba a les instal·lacions del fabricant acabant-se d'ajustar per rendir de manera òptima. La Escuderia Fórmula 1, organitzadora de la prova, ha reunit prop d'una cinquantena d'inscrits separats entre velocitat i regularitat per disputar 9 especials cronometrades i un total de 88,55 quilòmetres contra el rellotge.

Cofrentes - Jalance (10,069 Km.) ha donat el tret de sortida. Orriols-Muñoz, a bord del seu habitual Mitsubishi Evo X, han sigut tercers a la general i primers de la seva categoria però no sense problemes. Els pilots osonencs han detectat una olor sospitosa de valvolina i afluixant per arribar a l'assistència, després de ser segons i quarts al següents dos trams, han comprovat l'averia. Els tècnics de MC Racing han trobat un forat a la carcassa del diferencial posterior, ocasionat per un cargol i al no tenir cap recanvi, han fet el possible per taponar la perforació i permetre a l'Equip SIMM finalitzar el ral·li. Malauradament, Orriols i Muñoz han sortit 8 minuts tard del parc d'assistència i això ha comportat una penalització de 1:20 minuts.

Davant d'aquesta situació, el binomi de l'Escuderia Osona s'ha disposat a trobar un ritme equilibrat, entre la necessitat de tenir cura de la mecànica i remuntar tot el possible per escalar les posicions perdudes. Així, Orriols-Muñoz han signat dos tercers llocs i un quart al segon bucle de la prova i han passat del setè lloc de la general fins al quart. "Hem pogut superar els problemes i ascendir fins a la quarta posició. Ara ens trobem a quasi 1 minut del tercer esglaó del podi però és prаcticament impossible assolir aquesta plaça sense errades d'algun dels nostres contrincants" ha comentat Albert Orriols durant la darrera assistència.

Al tercer i últim bucle, la parella de Vic s'ha superat i ha aconseguit un tercer millor crono i dos segons, a escassos segons de l'scratch però com ja avançava el pilot, no ha pogut arribar al podi i ha finalitzat la prova en la quarta plaça, a 36,6 segons del tercer esglaó. Albert Orriols ha explicat que "estem molt satisfets amb el resultat ja que sabem que de no haver sigut pels problemes mecаnics hauríem quedat més endavant. Volem agrair a l'escuderia organitzadora tota la seva atenció i facilitats, ha tingut un tracte excel·lent amb els participants i és digne de menció."

El proper ral·li per l’Equip SIMM serà el 14è Ral·li Ciutat d’Igualada, els propers dies 4 i 5 de maig.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com