Noticia

Albert Orriols es queda sense puntuar al Ral·li Empordà
(18.04.2011)

Fotografia Pere Xifre

Fotografia Pere Xifre

L'Equip SIMM ha patit problemes elèctrics a dos quilòmetres del parc tancat final i tot hi haver acabat quart, ha marxat sense sumar punts en penalitzar per retard

El 26è Ral·li Empordà, organitzat per l’Escuderia Baix Empordà, ha sigut la tercera prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis amb un coeficient de puntuació 6. Després dels contratemps a la darrera cita, Albert Orriols i Manel Muñoz han arribat a la prova amb base a la Bisbal de l’Empordà amb l’objectiu de puntuar però, de nou, la mala sort s’ha creuat en el seu camí i un problema elèctric en el seu Mitsubishi Evo X els ha deixat fora de la classificació final després d’haver completat amb èxit tots els trams cronometrats.

Durant tota la jornada de dissabte l’Albert Orriols i en Manel Muñoz, pilot i copilot, han lluitat pels llocs capdavanters de la classificació. Les especials competides han estat La Ganga (7,05 quilòmetres), Canyet (7,37) i Sant Grau (13,45) per les quals s’ha passat en dues ocasiones. Des de primera hora del matí Orriols-Muñoz s’han situat a la segona posició de Gr. N i a la tercera de la general però de res ha servit l’esforç dels vigatans, que més tard perdien una plaça, al trobar-se amb un problema elèctric a dos quilòmetres d’entrar al parc tancat final i, per tant, de finalitzar la prova esportiva.

La cursa s’ha vist condicionada per la posada a punt de les suspensions del vehicle, noves d’enguany i amb les quals l’Albert Orriols no s’ha trobat a gust. “Des del primer tram hem vist que les coses no anaven com haurien d’anar. Les suspensions que hem estrenat aquesta temporada no acaben de funcionar com esperàvem i ens costa entrar amb la confiança habitual en els revolts, sobretot en les zones ràpides. Crec que l’any passat érem més competitius i ens haurem de replantejar les coses si volem optar pels primers llocs de la general” ha comentat el pilot osonenc a l’acabar el ral·li.

I respecte al problema elèctric, Orriols ha afegit: “Després de l’últim tram, havent aconseguit acabar tercers de Grup N i quarts a la general, quan restaven dos quilòmetres per concloure el ral·li hem vist com de cop el cotxe s’ha apagat i no ha volgut tornar a engegar. Hem pensat que podia ser un tema de benzina però hem descartat aquesta opció al veure que en dúiem prou. Finalment, examinant la bomba de benzina l’hem pogut tornar a engegar i hem constatat que hi ha algun problema elèctric que afecta al bon funcionament de la mateixa. La llàstima ha estat que hem perdut massa temps en la reparació i això ens ha fet penalitzar més de 15 minuts, el màxim permès, quedant automàticament fora de la classificació final”.

La propera cita pels de Vic serà el Ral·li Berguedà, sobre asfalt, el 14 de maig. Abans d’aquest dia l’Equip SIMM analitzarà la situació de les noves suspensions i possiblement realitzarà un test per trobar una solució per les mateixes o tornar a les de la darrera temporada.

Ral·li Empordà| 16 d’abril de 2011
Classificació:
1. Gaig-Astudillo (Porsche 911 GT3) 30:51,7, 2. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) +3,8, 3. Garcia-Pujol (Mitsubishi Evo X) +37,7, 4. Llinas-Torra (Mitsubishi Evo IX) +1:27,4, 5. Solé- Martinell (BMW M3) +1:48,7, … R. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X)
Més informació: www.escuderiabaixemporda.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com