Noticia

Albert Orriols es veu obligat a abandonar a causa d’una avaria mecànica
(09.07.2019)

Finalment es podia disputar el 51è Ral.li Osona després de l’onada de calor de la setmana passada -que encara en aquests dies assota en menys intensitat el territori català- i l’organització emplaçava els participants a disputar la prova el passat dissabte 6 de juliol.

L’estructura del ral•li era idèntica però molt curta comparat amb el que era temps enrere un Ral•li Osona, amb poc més de 60 quilòmetres cronometrats dividits en 4 bucles. El Ral•li arrencava sota un sol de justícia, cosa que feia preveure que es tractaria d’una prova duríssima per mecàniques i pilots.

Ja en la primera secció es va haver d’anul•lar la primera passada al tram de La Vola a causa d’un problema tècnic en el control stop, que obligava també a fer el mateix en la segona passada unes hores més tard, tot i haver marcat els dos scratch. Però tot això no impedia un gran inici de ral•li per part d’Albert Orriols i Lluís Pujolar, que s’adjudicaven els dos trams de La Trona de baixada i el tram del Circuit d Osona, cosa que li permetia arribar a la mitja part amb un avantatge de 49,5 segons. Aquest avantatge era bastant elevat i tota una referència per haver-se disputat només 25 quilòmetres de ral.li.

A la segona part del ral•li tot seguia igual. El pilot de Vic arrencava molt fort en els trams de Romagats-La Cantina i La Collada del Vilar, marcant dos nous scratch, i ampliant el seu avantatge fins als 1:08 minuts, cosa que deixava clar que de no passar res extraordinari la victòria era a la mà del pilot de Ford.

En l’ultima assistència abans del bucle final, l’equip es va adonar que un cable de la direcció assistida estava trencat, sense possibilitat de reparar-lo en aquell moment, fet que deixava fora de carrera al que fins llavors líder de forma molt sòlida i contundent.

D’aquesta manera, es va haver de dir adéu a una cursa en què s’aconseguirien tots els scratch dels trams disputats de la cursa, de la que tan sols quedaven 8 quilòmetres per disputar.

Albert Orriols :: “Ha estat decebedor, quan ho teníem tot de cara per a una nova victòria al ral·li de casa, el Ral.li Osona. Una avaria que només necessitava de dos minuts, però per més que ho intento l’equip PCR Sport no es va poder fer res al no tenir el recanvi, ens vam veure obligats a l’abandó després de guanyar en tots els trams disputats fins al moment. Ens vam quedar amb el ritme de carreres i amb el nou setup que va funcionar perfectament “.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com