Noticia

Albert Orriols és vuitè a Cervera i es manté segon a la general
(05.09.2012)

Foto: Agustí Domingo

Foto: Agustí Domingo

L’Equip SIMM ja pensa en el projecte de 2013 i acudeix al Ral·li de Cervera amb un Mitsubishi Evo IX del preparador gallec AR Vidal

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a terres lleidatanes el Ral·li de Cervera, organitzat per l’escuderia WRC Management. La prova ha comptat amb dues especials diferents a les quals se’ls hi ha donat un total de tres passades a cada una, sumant un total de 81,18 quilòmetres contra el cronòmetre. La novetat per aquesta cursa ha sigut que Albert Orriols ha venut el Mitsubishi Evo X amb el que ha competit tota la temporada. Pensant en l’any 2013, el pilot de Vic participarà en els darrers ral·lis del calendari provant diferents muntures per tal d’avaluar quina li ofereix millor rendiment i prestacions i veure’n les possibilitats.

Divendres per la tarda arribava el vehicle gallec a les instal·lacions de PCR Sport per a preparar els últims detalls abans d’afrontar la cita cerverina. Sense marge de temps per a provar-lo, Albert Orriols i Manel Muñoz han arribat a la sortida del primer tram. Durant els primers quilòmetres, Orriols ha notat una falta d’adherència important i a mig tram ha decidit canviar el programa de diferencials per donar més bloqueig als mateixos. El canvi ha comportat una millora immediata i els pilots osonencs han pogut finalitzar en el tercer lloc amb un bon registre.

Al segon tram, tot ha funcionat perfectament i Orriols-Muñoz han aconseguit de nou la tercera plaça encara que aquest cop molt més a prop de les primeres posicions, a cinc segons del primer; retallant diferències a la general provisional i situant-se a només tres segons del segon lloc.

A la tercera especial han arribat els problemes. A tres quilòmetres de l’inici, una de les rodes davanteres s’ha punxat. L’equip ha intentat prosseguir però ràpidament la roda s’ha fet malbé i s’han vist obligats a aturar-se per substituir-la. El temps per la maniobra s’ha vist incrementat per diferents problemes i finalment l’Equip SIMM ha perdut més de vuit minuts amb el desafortunat incident.

A partir de llavors, ocupant la darrera plaça de la classificació, la formació viguetana ha decidit intentar la remuntada per aconseguir el màxim de punts possibles però sempre sense prendre riscos innecessaris. Millorant tram a tram els registres aconseguits a la passada edició, Albert Orriols i Manel Muñoz han assolit finalment la vuitena posició a la general; signant el millor temps a l’últim tram empatats amb el guanyador del ral·li.

Albert Orriols ha comentat al finalitzar la prova que "és la primera cursa de la temporada que acabem fora del podi. La punxada ens ha condicionat tot el ral·li i en una acció que hauríem d’haver perdut entre dos i tres minuts finalment n’hem perdut vuit ja que se’ns ha complicat la maniobra per diferents factors. El cotxe ha funcionat bé tot i haver arribat a darrera hora i les Pirelli també ens han donat un bon rendiment. L’esforç de tot l’equip ens ha permès millorar els registres respecte l’edició del ral·li de 2011 i això ha sigut molt important ja que hem pogut rodar tot el dia entre els tres primers classificats. Ara toca pensar en la següent cursa i preparar-la el millor possible per tornar a pujar al podi."

La propera prova per l’Equip SIMM serà el Ral·li de Terra de Vidreres, el 29 i 30 de setembre.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com