Noticia

Albert Orriols finalitza segon en el Ral.li 2000 Viratges a només 4 segons
(27.11.2018)

Aquesta setmana arribava una d’aquelles proves que sempre agraden a un pilot, tant per participar com per guanyar-la, com ja va fer en la passada edició.

Albert Orriols i Lluís Pujolar es presentaven a Manresa amb el seu Skoda Fabia R5, un mes després de la seva participació en el RallyRACC, ara de tornada al regional català.

La prova del Bages en aquesta ocasió patiria uns canvis d’última hora a causa de les fortes tempestes dels últims dies el que retallava i modificava el seu traçat. Amb una climatologia incerta, es prenia la sortida en el matí de dissabte amb un dia fred i sòl mullat. Amb un bucle de dos trams i un total de 28 quilòmetres, primer Vilaredes i després Taurons, on estava molt complicada la baixada, els dos van caure per al marcador d’Orriols que aconseguia els seus dos primers scratch, amb una munta encertada de pneumàtics i el seu pilotatge , deixant al seu rival més directe a la Copa Catalunya, Xavi Domènech, a 34.3 segons. Mentre que Ramón Cornet amb el Peugeot 308 N5 es quedava a només 4.3 segons.

En el segon bucle pecava de prudent en no voler canviar el tipus de pneumàtic i això els penalitzava bastant. En aquest bucle, en les dues segones passades per Vilaredes i Taurons, Albert i Lluís van ser tercers en els dos trams. Aquí es perdia el liderat quedant-se 4.4 segons per darrere de Cornet. Aquest segon bucle els va condicionar durant tot el ral•li.

El primer bucle de la tarda no començava molt bé quedant-nos a 3,3 de Domènech però a Rocafort tornava Orriols és el més ràpid i retallava la distància amb Cornet que es quedava en 3,5 després d’aquest tercer bucle. Ara arrivaba la nit i quatre trams més amb només 3,5 segons de diferència que era més que assequible.

En arribar la foscor de la tarda, arribarien els trams de Talamanca de 8,8 kms i Rocafort de 6,7 kms. Talamanca no va acabar de sortir bé i tornàvem a perdre segons, però a Rocafort marquem un altre scratch de 4,9 sobre Cornet i arribant al service a 5,1 segons de desavantatge.

Ja només quedava un tram, Rocafort, ja que s’anul•lava l’última passada per Talamanca, això lògicament no els afavoria a l’anar per darrere a la general, però tot era qüestió de millorar el temps de la primera passada per Rocafort i tornar a guanyar a Cornet i recuperar la posició. Ja amb la negra nit arribava aquest últim tram on van aconseguir millorar el seu temps, però només 8 dècimes que no van ser suficients ja que els rivals també rebaixaven el seu temps en cinc segons.

Albert Orriols ha volgut deixar-nos el seu balanç de la prova: “Estem contents amb els nostres temps, hem millorat els nostres temps de l’any passat quan vam guanyar el ral•li, ens va faltar molt poquet per guanyar, a Rocafort marca gairebé el mateix temps de nit que de dia. Ens portem cinc scratx de nou trams, però el segon bucle ens va condicionar un ral•li que es podia haver guanyat, però no ha estat així, felicitem a Cornet pel ral•li que va fer “.

La propera cita d’Albert Orriols i Lluís Pujolar serà el Ral.li Les Corbes Legends al desembre amb el Subaru S5 WRC.

transp
Albert Orriols 2021 | info@albertorriols.com