Noticia

Albert Orriols: "Guanyar aquest Ral·li Osona és guanyar molt més que un ral·li"
(02.07.2018)

El pilot Albert Orriols guanya el Ral·li Osona en la seva 50ena edició.

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 50ena edició del Ral.li Osona, on els millors pilots del moment del certamen català es van donar cita i nombrosos pilots locals no es van voler perdre una edició com aquesta. L’organització -la Escuderia Osona- va posar tota la carn a la graella amb un tram llarg i dur amb dues etapes, 14 trams i més de 120 quilòmetres cronometrats.

L’Albert i el Lluís arribaven al ral·li de casa amb els deures fets, després dels diferents tests i el Ral.li Empordà, que també va ser un test més per a l’equip. Després de l’accident de l’any passat, en aquesta ocasió van sortir amb més ganes que mai i des de l’inicia es va veure marcant tots els scratch de la primera etapa, on van aparèixer només uns petits problemes en el “rateig” del cotxe que s’intentaven solucionar a l’assistència de meitat d’etapa.

Semblava ser un problema de bugies però tot i trobar-ho, es va preferir no arriscar canviant-les ja que les disponibles no eren idèntiques a les que portava el cotxe originalment. En finalitzar l’etapa nocturna arribaven a Vic amb 17.1 segons d’avantatge sobre Xavi Domènech i 18.9 sobre Josep M. Membrado.

En la segona etapa, amb 10 trams per davant i sota unes altes temperatures, Orriols i Pujolar sortien en primera posició i com a líders de la prova. Com que la idea inicial era anar de menys a més, en arribar dissabte la intenció va ser seguir pressionant i van tornar a arribar els scratch, guanyant els tres del primer bucle. Ja eren set scratch seguits a bon ritme i cada vegada més acoblats al Ford Fiesta RS WRC.

El segon bucle començava de nou a La Trona, on van ser segons, però a La Vola que era el segu?ent tram, de nou arribaven els scratch i de nou visita al parc d’assistència, mantenint el liderat ja a 26.2 sobre Membrado que era segon i a més de dos minuts i mig sobre Balasch.

Ja a la tarda tocava disputar cinc trams, a més dos d’ells nous per a Albert a nivell de competir-los, ja que l’any passat no els va poder disputar. Però les coses arrencaven igual, nou scratx a Casamiquela, el novè del ral·li, i en el segu?ent van ser segons, però amb l’ample avantatge acumulat no perillava el liderat. En arribar al curt tram del Circuit d’Osona apareixia l’ensurt del ral·li. Un problema en el fre de mà va fer que no actués bé i feia que es trenqués el palier davanter dret. L’Albert ens comentava: “Ens va donar una baixada pensant que diríem adéu al ral·li, però l’equip PCR Sport va treballar al màxim i va aconseguir deixar-nos el cotxe en perfecte estat per tornar a sortir al límit”

Encara que van perdre una mica de temps i l’avantatge podia ser suficient, no van aixecar el peu i van tornar a guanyar dos scratx més. En total 11 sobre 14 i la victòria final, en un ral·li molt dur.

Albert amb comentava al final de la prova: “Realment estic molt content, el Ral.li Osona sempre és un ral·li especial però aquesta edició encara més, després de l’accident de l’any passat, i el debut del nou cotxe que ha funcionat molt bé. Estem contents ja que tot i que el cotxe no anava al 100% per el problema del rateig de motor, va resultar molt competitiu i això ens fa pensar que tenim molt marge de millora. Quan hem tingut problemes mecànics la gent de PCR Sport han estat al màxim nivell. Vull felicitar-los a tots i per descomptat al meu copilot Lluís per la feina que fa. També agrair i dedicar-les la victoria al equip PCR Sport, familiars i amics pel suport que m’han donat tot el cap de setmana".

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com