Noticia

Albert Orriols guanya la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt
(21.12.2009)

Fotografia del pilot de Vic, Albert Orriols

Fotografia: David Palmero del binomi Orriols-Pujolar en acció

L'equip SIMM s'alça amb el seu primer títol absolut en l'any debutant del Mitsubishi Lancer EVO X i una temporada plena de handicaps.

El certamen català de ral·lis 2009 ha estat testimoni d'una lluita sense caserna al llarg del seu calendari. El pilot de l'equip SIMM, Albert Orriols, finalment ha assolit coronar-se com Campió de la Copa de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt i ser subcampió del nou format mixt (asfalt i terra) del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

El Mitsubishi Lancer EVO X, en la seva versió de curses, va veure la llum a nivell internacional a principis d'aquest any i Orriols va tenir clar des d'un principi que aquesta anava a ser la muntura amb la que volia aconseguir el seu primer títol de Campió de Catalunya. Tot i el prestigiós palmarès de la marca dels 3 diamants amb les seves versions anteriors del EVO, a aquesta última li esperava per davant un any complicat d'evolució tècnica per a ser competitiva al 100%.

Un dur inici de temporada a Tarragona

Venint de guanyar el Ral·li Esprint Sant Julià amb un Mitsubishi Lancer EVO IX, el Ral·li Pacha La Pineda va donar el tret de sortida al calendari de ral·lis d'asfalt i Orriols es va presentar al parc tancat, com primícia nacional, amb la nova versió del Lancer EVO X i “0” km a les seves esquenes. La impossibilitat de rodar ni un sol quilòmetre amb la nova muntura abans del ral·li, va fer que Albert Orriols i el seu copilot Albert Sanchís es plantegessin els primers trams en forma de test. Tret dels múltiples problemes de posada a punt, el binomi va pujar al segon graó del podi i es va dur el millor temps scratch en dos trams cronometrats.

En el Ral·li Girona, Orriols i Sanchís van tornar a la càrrega i van aconseguir un nou podi amb la tercera posició. A poc a poc el de SIMM va anar assimilant el comportament del vehicle, encara que en aquest aspecte quedaria molta feina per davant. Unes setmanes més tard, Orriols acumularia un zero en el seva taula del campionat al deixar-li el seu preparador de llavors sense volant per al Ral·li Berguedà, a causa de la venda del vehicle i de no oferir al de Vic opcions competitives per a disputar la cursa.

Sense cap dubte, el cop d'efecte al campionat va arribar en el Ral·li Guilleries. Una cursa plena de canvis a causa de el seu nou preparador, RMC Motorsport, i de la tornada del seu copilot de sempre, Lluís Pujolar. Tot aquest còctel de novetats va funcionar com un rellotge i Orriols va aconseguir la victòria absoluta del ral·li i es va alçar amb el liderat del certamen absolut.

Més tard, els bons resultats van seguir arribant amb la tercera posició del Ral·li Osona i del Ral·li 2000 Viratges, tot i patir diferents problemes de posada a punt a la cita de Manresa. En aquest ral·li, Orriols estrenava el Mitsubishi Lancer EVO X de la seva propietat i la nova assistència tècnica per part de MC Racing.

La prova de foc va ser el Ral·li Costa Brava, on l'equip SIMM va arribar amb el liderat del certamen absolut i la possibilitat de proclamar-se campió. Finalment, a causa d’una punxada i una errònia elecció de pneumàtics, Orriols i Pujolar es van haver de conformar amb la cinquena plaça i el subcampionat del certamen mixt, tot i ser l'equip amb major nombre de punts bruts de la classificació.

Sortint del parc tancat de Lloret de Mar com a líder provisional del campionat català d'asfalt, restava pendent per al passat cap de setmana la celebració de l'última prova, el Ral·li de Lleida, encara que per motius de força major no s'ha pogut disputar i d'aquesta manera Albert Orriols s'ha proclamat guanyador de la primera Copa de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt.

Albert Orriols valora molt positivament aquesta temporada 2009: “Ha estat un any de molts canvis; preparadors, vehicles, canvi de copilot, etc. Malgrat tot, hem superat amb escreix tots aquests handicaps i no hem baixat del podi en 8 de les 9 curses que hem disputat. Els podis aconseguits en els ral·lis de terra de Cervera i La Selva, ens van brindar la possibilitat de posar el fermall d'or en el Ral·li Costa Brava, encara que al final no ho vam aconseguir i ens vam haver de conformar amb ser subcampions del nou certamen mixt. Finalment ens hem alçat amb el nostre primer títol absolut amb la Copa de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt, un fet que sense dubtes ens dóna forces per a afrontar la pròxima temporada 2010.
Vull donar les gràcies a totes les persones que han fet possible aquest resultat, especialment als meus copilots Albert Sanchís i Lluís Pujolar, els preparadors RMC Motorsport i MC Racing, i a tots els nostres espònsors que ens han donat suport incondicionalment”.

Classificacions Campionat de Catalunya de Ral·lis
Classificació general CCR (punts bruts):
1. Albert Orriols 1752 p., 2. Josep M. Membrado 1685 p., 3. Jordi Zurita 1094 p., ...
Classificació general CCR (punts nets):
1. Josep M. Membrado 1685 p., 2. Albert Orriols 1566 p., 3. Jordi Zurita 1094 p., ...
Classificació general Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt:
1. Albert Orriols 1380 p., 2. Josep M. Membrado 1367 p., 3. Climent Domingo 1085 p., ...
Més informació: www.fca.cat


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com