Noticia

Albert Orriols i Lluís Pujolar s’imposen al Ral·li 2000 Viratges
(19.11.2013)

Albert Orriols - Lluís Pujolar Porsche 997 GT3 Cup Rally 2000 Viratges. Foto: Sergio Aguirre

Albert Orriols - Lluís Pujolar Porsche 997 GT3 Cup Rally 2000 Viratges. Foto: Albert Clusella

Albert Orriols - Lluís Pujolar Porsche 997 GT3 Cup Rally 2000 Viratges. Foto: Fotoesport

L’Equip SIMM ha tornat al Campionat de Catalunya de Ral·lis amb un Porsche 997 GT3 Cup i s’ha endut la victòria en el dia del seu debut.

L’escuderia Biela Club Manresa ha organitzat enguany la 53ena edició del Ral·li 2000 Viratges, uns dels més antics a nivell nacional. Precisament, l’anterior edició –celebrada l’any passat- va ser la darrera vegada on Albert Orriols va participar a un ral·li d’asfalt. Després d’un any de descans valorant diferents opcions per tornar a competir, Orriols ha sorprès amb l’adquisició d’un Porsche 997 GT3 Cup –de l’equip ACSM Rally Team i amb el que Xevi Pons ha fet varies proves del nacional- amb el que vol afrontar la temporada 2014. A Manresa, ha sortit a provar-lo i a posar-lo a punt, acompanyat per en Lluís Pujolar i amb l’equip tècnic de PCR Sport, i ja ha aconseguit la primera victòria en una prova complicadíssima degut a la pluja.

El primer bucle, format pels trams de Vilaredes (10,56 km) i Taurons (11,40 km), ha sigut l’únic del dia on no hi ha hagut aigua. Orriols-Pujolar han sortit sense arriscar i provant el nou vehicle, per primera vegada, en cinquena i sisena marxa. Després de varis mesos sense competir i estrenant cotxe, el balanç ha sigut bo i s’han col·locat segons de la general a 19,9 segons del líder.

Al segon bucle, on s’han repetit els trams dels primer, la pluja ha fet acte de presència. Orriols-Pujolar han afrontat les dues especials amb neumàtics de compost tou però sense ser específicament per aigua. La gran potència del vehicle alemany ha dificultat la conducció sobre mullat i Orriols s’hi ha hagut d’adaptar a la pèrdua de tracció constant. Tot i les dificultats, han pogut retallar distàncies amb el líder i s’han posat a 14,3 segons.

A la tarda, amb més aigua sobre els trams i amb problemes de visibilitat amb el vidre davanter entelat, la conducció del GT s’ha fet encara més complexa. Els trams de Granera (7,42 km), Talamanca (8,74 km) i Rocafort (6,31 km) han pres el relleu als del matí i Orriols-Pujolar ho han donat tot per perdre els mínim temps possible, enfront dels seus rivals més directes en aquell moment. Com a resultat, el pilot de Vic i el seu copilot han mantingut la segona plaça i s’han apropat al primer lloc, quedant-se només a 5,2 segons.

A l’últim bucle, conscients de que l’objectiu era fer quilòmetres amb el cotxe però amb la victòria a l’abast, l’equip PCR Sport ha decidit, junt amb els pilots, ratllar les rodes del darrera –ja que durant el dia no ho havien fet per si parava la pluja- i muntar unes altres rodes davant, utilitzades però en millor estat. L’estratègia ha funcionat a la perfecció i amb un millor grip, Orriols i Pujolar han pogut rebaixar els seus registres considerablement, marcar tres scratch consecutius i fer-se amb la victòria final amb una diferència de 18,9 segons.

Albert Orriols, molt satisfet amb el resultat, ha comentat al finalitzar la prova que "estem molt contents per aquesta victòria. No ens ho esperàvem ja que aquest era el primer ral·li amb el cotxe, només vàrem poder fer un test, la majoria de trams eren nous, he estat gairebé un any parat i amb les rodes que teníem i la pluja ens ha costat moltíssim portar el cotxe per la traçada. He de felicitar al meu copilot i a tot l’equip PCR Sport que han treballat a la perfecció. Ara toca seguir treballant i fent-nos al cotxe per afrontar el 2014 amb les màximes garanties."

L’Equip SIMM està valorant l’opció de sortir a alguna prova més, aquest 2013, per continuar fent quilòmetres i agafar experiència amb el ja guanyador Porsche 997 GT3 Cup. 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com