Noticia

Albert Orriols i Manel Muñoz subcampions de Catalunya de ral·lis
(05.11.2012)

Rally Vidreres. Foto: Luiz Sanz

Rally Osona. Foto: Sergio Aguirre

Equipo Simm. Foto: Albert Orriols

L’Equip SIMM aconsegueix el subcampionat al Campionat de Catalunya de Ral·lis després de la seva última participació al Ral·li de Terra de la Terrissa

L’Escuderia Peu a Baix ha organitzat aquest cap de setmana la 1a edició del Ral·li de Terra de la Terrissa entre les poblacions de Llambilles i Quart, a Girona. Una vintena d’equips s’han inscrit en aquesta cita, una de les darreres del calendari i han seguit l’itinerari que els ha portat per 4 trams cronometrats, dos d’ells diferents tot i que s’ha tractat del mateix tram fent dues passades en cada sentit. El ral·li ha comptat amb un total de 85,65 km dels quals 61,60 km han sigut contra rellotge. Albert Orriols i el seu copilot Manel Muñoz, després d’un complicat final de temporada, han pogut concloure com a segons classificats absoluts del campionat.

Els pilots de la capital d’Osona han començat amb mal peu la darrera prova de la temporada patint una punxada. Aquest incident no els ha impedit arribar fins al final del primer tram però han cedit pràcticament 1 minut respecte al millor temps i per tant, qualsevol opció a lluitar per les places d’honor.

Al segon i tercer tram els registres marcats han sigut més acordes amb el rendiment habitual de l’equip tot i que la motivació ja no era la mateixa. Al segon tram els de Vic han signat un cinquè millor temps i al tercer tram un quart, recuperant una mica de terreny a la general.

Abans d’afrontar la darrera especial, Orriols i Muñoz han tingut problemes per arrancar la seva muntura i entrar a l’assistència. Un problema amb el demarrer ha sigut la causa d’aquest incident. L’equip PCR Sport ha pogut solucionar el problema al parc de treball i el binomi patrocinat per SIMM s’ha dirigit cap a l’últim tram amb l’objectiu de concloure sense prendre riscos i sumar els punts suficients per aconseguir el subcampionat a falta d’una prova per concloure el campionat.

Albert Orriols i el seu copilot, finalment, han finalitzat el darrer tram en quarta posició i han aconseguit el cinquè lloc a la classificació de final de ral·li. Amb aquest resultat, la parella catalana ha obtingut el seu objectiu: el subcampionat del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Albert Orriols ha comentat al finalitzar que "la darrera part de la temporada tot se’ns ha girat. Hem completat uns ral·lis que se’ns han complicat o bé per punxades o bé per problemes mecànics i finalment només hem pogut lluitar pel subcampionat. Estem molt satisfets d’aquest resultat tot i que a principis d’any el nostre objectiu era lluitar pel títol. La nostra regularitat, especialment durant la primera meitat de la temporada on sempre hem pujat al podi, ha sigut la clau per no haver-nos despenjat de la classificació tot i els últims problemes. Hem de donar les gràcies a tots els qui ens han recolzat durant aquesta temporada 2012, als patrocinadors i especialment als preparadors MC Racing i PCR Sport ja que gràcies a ells hem pogut aconseguir aquest fantàstic resultat; el subcampionat absolut al Campionat de Catalunya de Ral·lis i la tercera plaça a la Copa de Ral·lis d’Asfalt."

L’Equip SIMM dóna per tancada la temporada i ara, amb la mirada posada en el 2013, comença a treballar pel projecte de la temporada vinent.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com