Noticia

Albert Orriols lluitarà pel campionat català fins a l’últim quilòmetre
(19.09.2018)

Nova participació de l’equip Albert Orriols i Lluís Pujolar a la Copa de Catalunya d’Asfalt.

Després del bon ral·li realitzat a Cervera dins del Campionat de ral·lis de Terra, el pilot de Vic arribava a l’asfalt amb la nova unitat de l’Skoda Fabia R5 sense haver realitzat cap test sobre aquesta superfície. Encara que a priori pugui semblar que el Skoda és igual a la unitat de la temporada passada, no ho és realment ja que es tracta d’una unitat més nova i amb diferents evolucions incloses les de la suspensió.

L’equip decidia prendre’s aquesta prova -en ser tipus ral.lisprint- com un test de 55 quilòmetres de cara al Rally RACC que es disputa en unes setmanes, i així arrencaven el primer bucle amb els reglatges utilitzats en la temporada anterior i que evidentment no van acabar de funcionar, però s’havia de tenir un punt de partida, i aquest va ser. 

Lògicament el seu rival directe fou Xavi Domènech -molt més rodat en asfalt- per pocs segons en cada tram, però guanyaven prou per arribar al final del primer bucle per tan sols 15,1 segons de distància. Conscients que es tractava d’una posada a punt per a la prova del mundial, Orriols no va dubtar a posar dues rodes de recanvi en aquest bucle per si el temps canviava, ja que els núvols pintaven pluja, però al final aquesta no arribaria i només va suposar un petit llast més.

A la segona part de la prova del curt ral·li, es millorava moltíssim en els reglatges de les suspensions, i les altures de la part posterior, en tenir problemes per entrar a les corbes. A partir d’aquí ja es varen poder veure unes millores en la conducció com en els temps dels trams, ja en el primer de la tarda s’aconseguia un scratx, per 4,1 segons en els 8 quilòmetres de l’especial. Les segu?ents dues especials malgrat no guanyar-los, la diferència va ser de només de 2,9 segons, sent molt inferior a la del primer bucle, sent així el pilot més ràpid en el segon bucle. Novament aquí es tornaven a muntar dues rodes de recanvi per si la climatologia donava un gir i els podia beneficiar, però tampoc fou així.

Albert Orriols: "En no fer test varem anar a aquesta prova a rodar i provar el cotxe a l’asfalt que encara no ho havíem fet. Aquesta és una evolució nova i canvien algunes coses pel que fa a reglatges. Quan no vas còmode en el cotxe és difícil que surtin els temps. El ral·li va ser curt però suficient de moment per treure conclusions. Possiblement fem també el Ral.li de Valls per acabar de preparar el Rally RACC que és la prova que de veritat tenim il·lusió de fer amb aquest cotxe aquesta temporada, i tot el que fem, ho fem per estar a punt. De tota manera, mentre tinguem marge en el català seguirem lluitant fins a l’últim quilòmetre".

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com