Noticia

Albert Orriols no baixa del podi
(21.09.2009)

Fotografia: Aitor Domingo

L’equip viguetà va ser tercer al Ral·li La Selva i es manté ferm al capdavant de la classificació del campionat

La població gironina de Vidreres va acollir aquest cap de setmana la primera edició del Ral·li de Terra La Selva, organitzat per l’escuderia Peu a Baix. La cita va constar de dues etapes amb 8 especials, 3 d’elles diferents, on 65 quilòmetres cronometrats van posar a prova a la trentena d’inscrits. Orriols i Pujolar, enguany, compten les seves participacions per podis obtinguts i és que, la parella patrocinada per SIMM, va tornar a estar en les posicions d’honor en aquesta nova prova.

Albert Orriols i, el seu copilot, Lluís Pujolar comptaven un altre cop per aquesta cita amb la unitat de Mitsubishi Evo IX del preparador MC Racing; després del bon resultat obtingut a Cervera on van ser tercers. La primera etapa del dissabte estava formada per un tram curt de 2 quilòmetres pel qual s’havia de passar en dues ocasions. Les diferències van ser minses al capdavant de la classificació i només sis segons varen separar als sis primers classificats; essent Orriols-Pujolar quarts.

En aquest Ral·li La Selva, Orriols-Pujolar sortien amb el dorsal número 2 però la penalització prematura del dorsal número 1, abans del primer tram de la segona etapa, va obligar a la formació de Vic a obrir pista. Aquest incident va anar en contra del binomi osonenc-gironí, degut a l’estat sorrenc de les especials que formaven l’itinerari i durant el primer bucle va cedir 45 segons respecte a l’scracth; situant-se en cinquè lloc a la general. Al segon i tercer bucle els registres van millorar i Orriols-Pujolar van anar recuperant posicions fins a assolir la tercera plaça de la general.

“Un ral·li més i un podi més. Tot i els problemes diversos que estem tenint aquesta temporada, de moment, hem pujat al podi en totes les nostres participacions. Estem molt contents per aquesta situació ja que ens permet estar liderant el certamen i procurarem seguir així fins a final de temporada. El Ral·li La Selva ha sigut dur però la nostra aposta per la fiabilitat mecànica i la regularitat en cursa ens ha tornat a donar els fruits desitjats” comentava el pilot de SIMM en arribar al parc tancat.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el Ral·li de Terra de Mollerussa els propers 17 i 18 d’octubre. Tot i així, la propera participació d’Orriols-Pujolar serà a la prova mundialista del RallyRACC Catalunya – Costa Daurada que se celebrarà l’1, 2 i 3 d’octubre.

Ral·li La Selva | 19 i 20 de setembre 09
Classificació Ral·li La Selva:
1. Zurita-Amigó (Subaru Impreza) 53:32, 2. Taña-Del Corral (Mitsubishi Evo IX) +34, 3. Orriols-Pujolar (Mitsubishi Evo IX) +1:06, 4. Nualart-Josep ( Seat Ibiza 2.0 16v) +2:09, 5. Busquets-Grau (Seat Ibiza 2.0 GTI) +2:49, ...