Noticia

Albert Orriols “Per a nosaltres va ser com un premi poder disputar el RallyRACC”
(28.10.2018)

Poder estar a Salou i disputar aquesta prova va ser tot un regal, com ens comentava Albert Orriols abans de la prova.

Arribaven al RallyRACC amb moltíssima il·lusió en un ral·li que no disputaven des de feia 7 anys, i poder disputar una prova del mundial és una cosa ben especial. Malgrat haver participat en sis ocasions mai hi va haver una edició tan difícil. Trams llargs i durs a la terra, pluja i molt de fang a l’asfalt i només dues passades per reconèixer les especials ho feien realment dur. Però amb tot això la il·lusió pogué més i amb un gran optimisme es van anar fins a Barcelona dijous per fer el tram espectacle amb la intenció de fer gaudir als aficionats i tornar el cotxe a Salou intacte, com així va ser.

L’etapa de terra es presentava com la més difícil, ja que fins al moment Orriols-Pujolar havien rodat molt poc sobre terra i amb els trams tan llargs i nous, amb moltes trampes complicades i el fet de sortir tan enrere no va ser gens fàcil, tot i tenir la sort de no punxar en cap especial.

Orriols ens comentava al final del dia “Varem gaudir molt, especialment en el tram llarg amb les seves zones d’asfalt. Varem tenir el handicap en la segona passada del mateix de començar-lo de dia i finalitzar-lo de nit sense graella de fars i trobant pols en suspensió, però en resum estem molt contents ja que no varem cometre cap error acabant en una bona 27o posició.

En arribar la segona jornada tocava sortir en la posició 33o, una mica més endarrere de la que ens tocaria, però l’ordre de sortida va ser així. Amb la pluja present el dissabte l’elecció de pneumàtics no va ser l’encertada, cosa que va suposar en tot moment haver d’anar molt atents per cometre els mínims errors. Fins i tot no va servir de gaire portar al maleter dues rodes toves de sec per al tram del Montmell, ja que en cap moment va deixar de ploure i el pis va seguir tot el dia mullat i extremadament complicat, amb la gran quantitat de fang a l’asfalt i a les cunetes, motiu que els va generar una petita sortida de carretera que va representar baixar a la 31a posició pel temps perdut. En el segon bucle ja amb rodes d’aigua extrema tot va ser molt millor i es van poder recuperar en quatre trams nou posicions.

Orriols al final de dissabte ens deia: “Molt difícil, a més varem cometre un error i varem sortir al prat, sense incidències, però varem perdre uns bons segons. Al final el varem poder treure, però ens enduguérem uns bons quilos de fang afegit als baixos i a l’interior de les llantes. Varem tenir sort i no li va passar res al cotxe, podent acabar l’etapa en una bona 23a posició“.
En l’etapa final de diumenge, prenien la sortida amb un joc de rodes equivocat i amb els reglatges poc adequats per les condicions del sòl, cosa que els feia perdre dues posicions. Els temps no van ser dolents del tot, però no va ser l’òptim esperat. En l’últim bucle del ral·li es varen canviar els compostos però varen tornar a mostrar-se de nou massa tous, cosa que va fer que no es pogués córrer el desitjat. Però en definitiva molt bé i feliços del resultat i de poder gaudir d’aquest ral·li, sempre a un bon ritme dins del complicat, i molt contents al final aconseguint un 3er lloc entre els espanyols, 1er a la RC2 corresponent als no oficials del WRC2, i 25è de la general.

Orriols al final del ral·li: “Només hem tingut un error de conducció en els quatre dies, tota la resta ens va anar molt bé. Era fàcil errar en les eleccions dels pneumàtics per la variable del temps, però l’equip, el copilot, PCR Sport i tot en el seu conjunt ha estat fantàstic, estic molt content. Objectiu complert, com a equip privat no podíem optar a un millor resultat“:

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com