Noticia

Albert Orriols, primer classificat català del Rally RACC
(25.10.2010)

Fotografia: Antonio Jiménez - Motorcom, fotografia en acció del binomi Orriols-Pujolar

L'Equip SIMM va patir durant la primera jornada de la prova però va adreçar la situació i es va classificar 1r entre els equips catalans i 5è a la categoria de Gr. N

La dotzena prova puntuable pel Campionat del Món de Ral·lis, el Rally RACC Catalunya – Costa Daurada, va comptar un any més entre els seus inscrits amb l’Albert Orriols i en Lluís Pujolar. La cita, que enguany tenia com a novetat una primera etapa mixta de terra i asfalt, va estar formada per setze trams cronometrats que sumaven 355,30 quilòmetres contra rellotge i un total de 1.310,46 quilòmetres globals. L’Equip SIMM va participar amb el seu Mitsubishi Evo X, amb el suport tècnic de MC Racing, i tot i tenir problemes durant la jornada de divendres, va superar totes les adversitats per acabar en una fantàstica 19a posició absoluta; 5a de Grup N i 1a entre els equips catalans.

El divendres, a la primera especial del dia, començaven els obstacles per a l’equip de Vic. “Vam arrancar el tram amb molta boira i després de fer 5 quilòmetres es va trencar el semi-eix (palier) esquerra del davant. Al principi pensavem que potser era una punxada però vam decidir continuar fins al final. La conducció era molt complicada i el cotxe no traccionava bé; vam perdre uns 2 minuts aproximadament i vam haver de continuar així els dos trams següents de la secció, perdent encara més temps” explicava el pilot de Vic.

Després de fer el següents trams amb molta cura per no fer més malbé el cotxe, l’assistència de MC Racing reparava els desperfectes. Malauradament, la cosa no acabava aquí i a les següents especials, Orriols-Pujolar trencaven el tub d’escapament i una bieleta de direcció. Tot això els feia perdre moltes posicions i acabaven el primer dia a la 29a posició absoluta i 8a entre els de Gr. N.

“Començar el dissabte es va fer molt dur però vam fer el possible per adreçar la situació. Vam començar marcant uns bons registres i això ens va motivar per tirar endavant i intentar escalar posicions”
afegia Albert Orriols. El balanç de la jornada del dissabte era molt positiu i la retallada a la classificació també. Orriols-Pujolar pujaven fins a la 20a plaça i es col·locaven 6è entre els Gr. N, en part gràcies a un magnífic 17è scratx (3r Gr. N) a la darrera passada per Riudecanyes; deixant clar que no es conformaven i que diumenge seguirien pressionant per pujar a la taula.

El diumenge s’iniciava amb un Orriols i un Pujolar lluitadors i amb ganes de fer-ho bé. Fruit d’això, a la segona especial marcaven un 12è millor temps; 2n de Gr. N. Les dues especials de 42 quilòmetres permetien a la parella de SIMM continuar amb la seva remuntada i arribava a l’últim tram situada a la 17a plaça i 4a de Gr. N. A l’últim tram Orriols-Pujolars feien l’últim esforç però les coses es complicaven: “Volíem pujar alguna posició més i hem apretat però ens hem trobat un tram molt brut i en un revolt el cotxe ens ha marxat més del compte. Hem tingut la mala fortuna que s’ha parat el cotxe i no volia tornar a arrancar i hem perdut un temps molt valuós. Tot i així, només hem perdut dues posicions, una de Gr. N i estem molt contents pel resultat final. A més, hem tingut dues penalitzacions que ens han costat 20 segons i s’han traduït en dues posicions a la classificació. Divendres varem patir molt i haver arribat al final ha sigut fantàstic. Ha sigut un ral·li llarg i dur però finalment hem aconseguit acabar-lo i en bon lloc”.

Aquest cap de setmana, l’Equip SIMM participarà al Ral·li de Terra Pla d’Urgell, darrera prova de l’especialitat del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

 

RallyRACC Catalunya–Costa Daurada | 22-23-24 d’octubre de 2010
Classificació Gr. N:
1. H. Solberg (Ford Fiesta S2000) 3:46:10,9; 2. D. Kuipers (Ford Fiesta S2000) 3:51:31,5; 3. H. Gassner Jr. (Mitsubishi Evo IX) 4:00:10,7; 4. A. Llovera (Fiat Abarth S2000) 4:06:45,6; 5. A. Orriols (Mitsubishi Evo X) 4:07:02,7; 6. J. Diego (Mitsubishi Evo IX) 4:23:40,4;...
Més informació: www.rallyracc.com i www.wrc.com

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com