Noticia

Albert Orriols puja al podi absolut al Critèrium del Vallès
(03.10.2005)

El pilot de Simm finalitza tercer del ral·li i novament primer del Grup N

Vic, a 3 d’octubre de 2005.- Albert Orriols encetava amb el Critèrium del Vallès un atapeït mes de carreres en el que haurà de fer front a quatre ral·lis en cinc caps de setmana, incloent-hi el mundialista Rally RACC-Costa Daurada. Les coses no podien començar millor pel pilot de Vic al finalitzar tercer absolut a la prova vallesana, a més de repetir triomf, el quart consecutiu, a l’Agrupació A1 reservada als vehicles de sèrie. Aquest bon resultat serveix al pilot de Simm per afermar-se al liderat de l’Agrupació A1 i passar de la vuitena a la cinquena plaça del Campionat de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, que seria la quarta un cop comptats els punts nets de cada equip.
Albert Orriols i Carles Vico iniciaven els primers compassos de la cursa a l’atac però aviat calmaren els seus ànims “al tirar recte en una frenada cap a meitat de tram. Sort de tirar del fre de mà que ens ha servit per no picar contra una valla” explicava el pilot osonenc. A partir d’aquí l’equip de Simm afrontava la resta del tram cronometrat amb més tranquil·litat tot i que “a l’última corba a esquerres hem tocat amb alguna cosa que hi havia a l’interior de la mateixa i això ens ha obert una mica la direcció davantera del Mitsubishi”.
En aquestes condicions Orriols i Vico han afrontat els dos trams que quedaven per endavant. “Ens hem dedicat a pilotar de manera més fina ja que el vehicle ens marxava de morro i costava molt d’inscriure a les corbes. Hem deduït que podria ser degut als nous pneumàtics i frens que hem estrenat en aquesta prova”. A l’assistència prevista a Bigues es solucionava el problema “obrint el tren del darrera, el qual ens permetria que el cotxe entrés millor a les corbes i tingués una major tracció”.
Al segon bucle de tres trams previst per a primera hora de la tarda Orriols i Vico sortien disposats a recuperar el temps perdut, objectiu que haguessin aconseguit de no patir una virolla a l’especial de ‘Sant Miquel del Fai’. “Més o menys cap a la meitat del tram el cotxe ens ha marxat en una corba molt bruta, quedant-se aturat amb el frontal mirant a l’interior de la corba. En total hem perdut una quinzena de segons ja que en el primer moment no ens entrava la marxa enrera per tal de poder maniobrar i hem estat allí parats massa estona. Ha estat una llàstima ja que haguéssim marcat un gran temps” comentava resignat l’Albert Orriols.
Tot i els problemes l’equip de Simm marcava tres millors temps en els sis trams disputats i es situava en una còmoda quarta plaça de la general, i primera entre els vehicles de Grup N, a l’arribada al reagrupament previst a Bigues a meitat de cursa. Aquesta posició els havia de permetre atacar al vehicle tercer classificat a la segona meitat del ral·li.
La segona meitat del ral·li vallesà es disputaria sencerament en horari nocturn. Aquest fet condicionaria el primer tram de l’equip osonenc al oblidar-se l’Albert Orriols d’encendre la graella de llums a la sortida del tram de ‘Granera’. “Fins ara amb els anteriors vehicles arrencava sempre amb la graella de llums apagada ja que consumeix molta potència al moment de l’arrencada i això en un cotxe petit es paga. Amb el Mitsubishi no és el cas però jo encara anava amb el xip dels altres cotxes, i al ser aquest el primer ral·li nocturn que disputem no hi he pensat” aclaria el pilot osonenc. Aquest fet ha desconcentrat l’Albert Orriols en aquest tram i en el següent, el que ha permès als tercers classificats, Forés-Aluju (SEAT Ibiza Kit Car) escapar-se uns valuosos segons de Orriols-Vico. Aquests a partir d’aquí han preferit assegurar la quarta posició del ral·li, i especialment la primera dins del Grup N “ja que el nostre objectiu principal és guanyar el Grup N. Si de pas podem lluitar per posicions més capdavanteres perfecte, sinó no perdrem el cap tampoc. A més no podem arriscar en excés ja que nosaltres ja hem tenim dos abandonaments i de cara al campionat no podem fallar més sinó volem quedar despenjats en la classificació” resumia Albert Orriols a l’arribada a la penúltima assistència de la prova.
La sorpresa saltava a poc del final quan Forés-Aluju abandonaven la prova i Orriols i Vico aconseguien finalitzar el Critèrium del Vallès en una immillorable tercera posició de la general i primera entre els Vehicles de Sèrie. “Sap greu que et passi això però tots sabem com son les curses i tots hem passat per situacions així. Aquesta tercera posició sap a glòria desprès de les petites complicacions que hem patit durant la cursa. Aquest tercer lloc ens fa passar a ocupar la cinquena plaça del campionat català i cada cop estem més a prop i en condicions de lluitar per la tercera, el que seria un gran èxit aconseguir-la veient els mitjans de que disposem cadascú de nosaltres”.

D’aquí fins a finals de mes l’Albert Orriols no comptarà amb cap dia de descans ja que el proper cap de setmana participarà al Ral·li de Terra Quatre Rodes que tindrà lloc a la ciutat de Figueres (Girona). Aquesta serà la tercera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis de Terra que ha reprès la seva activitat amb força en aquesta segona part de l’any, i en el que l’osonenc es un dels protagonistes destacats liderant igualment l’Agrupació A1 amb claredat i trobant-se tercers classificats de la general a només 14 punts dels líders.
Una setmana desprès de la cita gironina l’equip de Simm es desplaçarà a terres del Bagès per disputar el Ral·li 2000 Viratges, quasi sense temps ni per reconèixer la prova ja que els reconeixements oficials de la prova tindran lloc al mateix temps que el ral·li de terra.
La veritable prova de foc per l’Albert Orriols tindrà lloc a finals de mes amb la participació a la prova del Mundial que es disputa any rera any a terres catalanes. Tot i canviar la seva ubicació, el Rally RACC-Costa Daurada és el referent per excel·lència del nostre automobilisme i en ell hi serà present l’equip osonenc. La novetat serà que per l’ocasió l’Albert Orriols serà acompanyat novament per l’Enric Masó, tornant a col·laborar junts desprès de varis mesos sense fer-ho.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com