Noticia

Albert Orriols puja al podi al Ral·li Ciutat d’Igualada
(08.05.2012)

Foto: Christian Gómez

Foto: Christian Gómez

L’Equip SIMM va completar un ral·li complicat, degut a la meteorologia i a una fuita en el radiador d’oli del motor perт va superar-se acabant, finalment, al tercer lloc de la general

L’escuderia Moto Club Igualada ha celebrat aquest cap de setmana la 14ena edició del Ral·li Ciutat d’Igualada i ho ha fet amb 88 inscrits. Entre ells, Albert Orriols i el seu copilot Manel Muñoz a bord de l’habitual Mitsubishi Evo X N+, sota la gestió tècnica de MC Racing. El Ral·li Ciutat d’Igualada ha comptat amb 10 trams cronometrats (5 diferents) sumant 78,94 quilòmetres contra el cronòmetre, d’un total de 341,20 quilòmetres. La pluja i l’última secció de nit han afegit emoció a aquesta prova on Orriols i Muñoz han pogut acabar tercers.

A la primera secció de la prova, sense haver muntat pneumàtics nous, tot ha sortit segons el previst i després de marcar dos cinquens llocs, la parella de Vic s’ha situat cinquena de la general a escassos 2,2 segons del quart classificat. Per contra, a la segona secció, la pluja ha fet acte de presència i l’Equip SIMM amb pneumàtics de sec i compost dur, ha vist augmentada la distància amb el seu predecessor fins a 28,1 segons; després de sumar un setè i un vuitè lloc, respectivament, amb una conducció molt complicada agreujada per un mapa de motor agressiu dissenyat per sec.

A la tercera secció, de nou sobre asfalt sec, Orriols i Muñoz han pogut millorar el seu rendiment i si bé no han pogut retallar distàncies amb el quart, si que han pogut augmentar l’avantatge sobre el sisè, passant de tenir-lo de 0,7 segons a 26,7. A partir d’aquí i amb la disputa de l’últim bucle ja de nit, la classificació ha donat un gir. Orriols-Muñoz han tingut problemes seriosos degut a una fuita en el radiador d’oli del motor que ha anat perdent oli i embrutant la roda davantera dreta i el disc de fre, provocant nombrosos ensurts en la conducció; especialment en les frenades. Tot i així, dos tercers llocs i un cinquè han fet possible que la parella d’Osona hagi pujat fins a la tercera posició de la general i hagi sumat, així, un nou podi i uns punts molt importants per a la classificació.

Albert Orriols ha comentat que "ha sigut un ral·li molt dur i pensava que no podríem acabar-lo. Pel matí les coses se’ns han girat d’esquena amb la inesperada pluja portant pneumаtics durs i un mapa de motor massa agressiu i per la nit, amb la fuita d’oli tot s’ha complicat i molt. Tot i així, no hem sigut els únics que hem tingut problemes i així finalment ens ha permès poder accedir al podi. No estem satisfets de com s’ha desenvolupat el ral·li però sí del resultat que ens ha permès sumar un bon grapat d’importants punts."

La propera prova per l’Equip SIMM serà del 25 al 27 de maig amb la disputa del Ral·li de Terra Platja d’Aro – Terres de Catalunya, puntuable també pel certamen de ral·lis francès.


Acord amb Pirelli
Recentment, Albert Orriols ha arribat a un acord amb el distribuïdor de pneumàtics RVR per calçar pneumàtics de la marca italiana Pirelli d’ara en endavant de temporada. Aquesta ha sigut, també, la raó per la qual l’Equip SIMM no ha estrenat cap roda nova, de la marca habitual, a la cita d’Igualada i ha optat per finalitzar amb l’stock de rodes usades.

Així doncs, a partir de la propera prova, el Mitsubishi Evo X N+ de l’Equip SIMM competirà amb el suport de Pirelli.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com