Noticia

Albert Orriols puja al podi del Ral·li Empordà
(19.06.2012)

Foto: Roger Solé

Foto: Roger Solé

Foto: Roger Solé

L’Equip SIMM aconsegueix el quart podi consecutiu al Campionat de Catalunya de Ral·lis i es manté segon en la classificació general provisional, abans d’arribar al ral·li de casa

La Bisbal d’Empordà ha acollit aquest cap de setmana la 27ena edició del Ral·li Empordà, puntuable per certamen català de ral·lis. Albert Orriols i Manel Muñoz han participat amb el seu habitual Mitsubishi Evo X N+ i han demostrat, un cop més, que el seu lloc natural és el podi perquè des que ha començat la temporada no han baixat d’ell. La prova organitzada per l’Escuderia Baix Empordà ha estat conformada per dues seccions idèntiques de tres trams diferents (Els Àngels 15,64 km, Santa Pellaia 8,37 km i La Ganga 6,34 km) sumant 60,70 km cronometrats d’un total de 229,98 km de què ha constat la prova.

Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, han arribat a la sortida del primer tram cronometrat amb dues novetats importants en la seva muntura. Per una banda, estrenaven pneumàtics de la marca italiana Pirelli, de compost dur i amb una carcassa també més dura. I per altre banda, optaven per utilitzar un bang menys agressiu al que fan servir habitualment per intentar ser més competitius.

Malauradament, aquestes importants novetats no les havien pogut provar abans i han hagut d’utilitzar la primera passada per Els Àngels per conèixer les noves reaccions del cotxe i adaptars’hi. Aquesta situació, els ha fet cedir més de 20 segons respecte a l’scratx però a partir del segon tram han començat a sentir-se més còmodes i a millorar els seus registres. A la primera passada per Santa Pellaia i La Ganga, Orriols-Muñoz han signat el tercer millor temps en la general, molt a prop del segon classificat i això els hi ha donat el tercer lloc –segon de la categoria N+- en la classificació absoluta provisional.

Amb la intenció de recuperar el temps perdut, l’Equip SIMM ha afrontat la segona passada per Els Àngels però per sorpresa dels pilots, la roda davantera dreta ha perdut la goma de la carcassa i s’ha quedat en les lones; fent perdre de nou un temps molt valuós en aquesta mítica especial gironina. Abans d’arribar al següent tram, els pilots osonencs han canviat les rodes de davant al darrera i han realitzat amb molta cura els últims dos trams de la prova. Orriols-Muñoz han aconseguit signar un segon i un tercer millor temps i han conclòs el ral·li com a tercers absoluts i segons en la categoria N+.

Albert Orriols ha explicat que "igual que en el darrer ral·li, hem pogut demostrar que quan tot va bé som competitius però hem patit dues incidències que ens han fet perdre molt de temps. Estem contents pel rendiment de les noves Pirelli però hem d’estudiar que ha passat a la segona passada per Els Àngels amb la roda que s’ha desintegrat. Estem molt contents perquè arribem a l’Osona, el ral·li de casa, segons en la general i cada dia essent una mica més competitius. Esperem poder signar un bon paper i acostar-nos al lideratge."

La propera prova per l’Equip SIMM serà el Ral·li Osona, de nou sobre asfalt, del 6 al 7 de juliol.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com