Noticia

Albert Orriols puja al podi del Ral·li Osona
(03.07.2011)

Fotos: Agustí Domingo. Albert Orriols - Manel Muñoz - Mitsubishi Evo X - Ral·li Osona

L'Equip SIMM ha pogut finalitzar una prova sense incidències i acabant en tercer lloc, trencant la ratxa de problemes d’aquesta primera meitat de la temporada.

Amb una gran incertesa sobre les seves possibilitats, Albert Orriols ha hagut d’afrontar el ral·li de casa amb la intenció, un cop més, de poder finalitzar sense problemes i sumar un bon resultat. I ha sigut a la 43ena edició del Ral·li d’Osona on ha pogut trencar la ratxa d’incidències que ha arrossegat des de principis de temporada. A la prova amb base a Vic i de coeficient 8, Albert Orriols, Manel Muñoz i el seu Mitsubishi Evo X han pogut arribar al parc tancat amb la feina ben feta, aconseguint el tercer lloc de la general i la segona plaça de Grup N.

Albert Orriols i el seu copilot han començat el primer tram, el de La Vola (8,59 Kms.), amb prudència i adaptant-se a les noves suspensions instal·lades a la darrera cita però on gairebé no les van poder provar sobre asfalt sec. Després de realitzar el cinquè millor temps a la general, Orriols i Muñoz han afrontat la següent especial, la coneguda La Trona (12,81 Kms.) amb més bones sensacions i pujant una mica el ritme; com a resultat han aconseguit el tercer millor registre i han pujat fins el mateix lloc en la general.

El segon bucle, composat pels dos mateixos trams, han servit per seguir agafant confiança. Un quart millor temps i un altre tercer, respectivament, han fiançat a la parella osonenca en el tercer lloc de la classificació just abans d’arribar a la súper especial (0,94 Kms.), celebrada al Circuit d’Osona.

Després de dos molt bones passades al tram espectacle, gaudint de la conducció i fent gaudir al públic present, Orriols i Muñoz han fet balanç de la primera meitat del ral·li abans d’afrontar la segona part. Amb uns dos primers classificats un pèl lluny i en un batalla ferotge i amb un quart classificat a pràcticament mig minut; el binomi patrocinat per SIMM ha decidit mantenir la seva posició fins al final i donar-la per vàlida, sobretot a nivell moral després d’un complicat inici d’any.

Llavors, amb l’estratègia clara, els de Vic han realitzat els dos bucles finals amb els trams de La Costa dels Gats (7,85 Kms.) i Alpens – Les Llosses (19,97 Kms.) sense prendre riscos innecessaris i concentrant-se en mantenir les diferències. Finalment, Orriols i Muñoz han aconseguit el seu objectiu, tornant el cotxe en perfecte estat al parc tancant de final de ral·li i pujant al podi en tercer lloc.

En acabar la celebració, el pilot de Vic ha explicat que “estem molt contents, per fi hem pogut concloure un ral·li sense més complicacions de les habituals. Pel matí ens hem col·locat en una posició còmode i per la tarda hem mirat de mantenir-la ja que necessitàvem acabar sí o sí. Per la tarda els frens estaven una mica tremolosos i a l’últim tram hem trobat quatre quilòmetres d’asfalt moll per la pluja, aquests han sigut els únics petits obstacles que hem hagut d’afrontar i ho hem fet sense problemes. Ara que hem aconseguit fiabilitat, intentarem mantenir-la fins acabar l’any”.

La propera cita serà el Ral·li de Terra de Cervera, el 3 i 4 de setembre.

Ral·li Osona | 2 de juliol de 2011
Classificació:
1. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) 1:08:11,8, 2. Gaig-Astudillo (Porsche 911 GT3) +0,1, 3. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X) +1:49,3, 4. Segú-Gil (Seat Ibiza Kit Car) +2:11,4, 5. García-Pujol (Mitsubishi Evo X) +2:18,1…
Més informació: www.escuderiaosona.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com