Noticia

Albert Orriols puja al podi en la seva primera aparició en asfalt amb el Mitsubishi Lancer Evo VIII
(03.03.2005)

El pilot de Simm guanyà l’apartat del Grup N al 8è Ral·lisprint Sant Julià.



Vic, a 1 de març de 2005.- En el que era el seu debut sobre asfalt a bord del Mitsubishi Lancer Evo VIII de Grup N amb el que disputarà al complet la temporada 2005, Albert Orriols aconseguia pujar al podi del 8è Ral·lisprint Sant Julià al finalitzar en tercera posició per darrera dels dos vehicles WRC que comandaren la classificació de la prova. Al mateix temps l’Albert Orriols es feia amb la victòria entre els vehicles de Grup N –vehicles derivats de sèrie- al guanyar clarament al seu immediat rival al distanciar-lo a prop de un minut de diferència.
Per a la ocasió el pilot de Simm estrenava copilot en la persona del berguedà Carles Vico amb qui disputarà enguany els campionats de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i Terra, sense deixar de banda la possible participació puntual en alguna prova dels Campionats d’Espanya de Ral·lis d’Asfalt i Terra al igual que succeí en la passada temporada. Per aquest intens programa esportiu l’Albert Orriols confiarà de nou la preparació i manteniment del vehicle a Blancafort Motor –com fins ara a tota la seva carrera esportiva- i comptarà amb l’assessorament i col·laboració de Calm Competició.
Sense haver provat el nou vehicle amb anterioritat en superfície asfaltada, l’Albert Orriols i el Carles Vico sortien a la prova osonenca que obria la temporada catalana d’automobilisme amb l’objectiu clar de “rodar i provar el cotxe per fer-nos a la seva conducció. No volíem arriscar gens ja que fins i tot sortíem a córrer amb rodes usades al no disposar-ne de noves” comentava el pilot osonenc abans de prendre la sortida des del podi situat a Sant Julià de Vilatorta.
Conscients de la cursa que havien de realitzar, la sorpresa saltava a la primera especial quan finalitzaven a dos i tres segons respectivament dels vehicles WRC conduïts per Zurita i Ollé. “El tram lliscava molt perquè l’asfalt era fred i humit, i nosaltres ens hem dedicat més a fer disfrutar els afeccionats que a ser efectius amb els temps, donades les característiques de la prova, -al ser un ral·lisprint i no una Web: www.msportservices.com e-mail: info@msportservices.com Motorsport Online Services C/ Riu Ser, 2 1r B - 17003 Girona Tel 972 200 459 – Fax: 972 224 832
prova amb puntuabilitat- ja que els pneumàtics de que disposàvem tampoc hi ajudaven” analitzava l’Albert a l’assistència de Blancafort Motor.
Per a millorar les prestacions del Mitsubishi Lancer Evo VIII-Simm decidien retallar el dibuix dels pneumàtics, sempre seguint els consells de Josep Calm, per tal d’aconseguir que agafessin més temperatura i d’aquesta manera millorar les prestacions i el comportament del vehicle. Les proves realitzades donaven els seus fruits i la rebaixa de temps era ostensible d’una passada a la següent al rebaixar el seu crono en onze segons. Tram rera tram Orriols i Vico s’anaren fent més a la conducció del Lancer fins arribar a la fi del ral·li en una més que excel·lent tercera plaça que de pas els atorgava el triomf entre els vehicles de Grup N.
Paral·lelament a la cursa es disputà un Concurs de Tivades organitzat per una colla de penyes d’afeccionats catalans, del que en sortí guanyador l’Albert Orriols mercès a les seves espectaculars creuades a la corba anomenada de La Cantina. “Encara que sigui un premi oficiós, sempre omple molt veure’t recolzat i premiat pels afeccionats que et segueixen a peu de cuneta” comentava l’Albert en el moment de recollir el trofeu del Concurs de Tivades.
Aquest guardó de reconeixement s’ajunta als recollits el divendres passat pel mateix Albert Orriols amb motiu de la entrega de premis de la Federació Catalana d’Automobilisme. Cal recordar que el pilot de Simm és el pilot campió de Catalunya en l’Agrupació A1 del Campionat de Ral·lis de Terra reservat als vehicles de sèrie, i tercer classificat a la Copa Clio Renault Catalunya, essent al mateix temps el sisè classificats en ambdues modalitats del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com