Noticia

Albert Orriols puja al podi i es manté líder. El pilot osonenc va ser tercer al Ral·li Osona i segueix primer al capdavant de la classificació del Campionat de Catalunya de Ral·lis.
(06.07.2009)

La ciutat de Vic va acollir aquest cap de setmana l’edició número 41 del Ral·li Osona amb un total de 80 equips prenent la sortida. Albert Orriols i el seu copilot Lluís Pujolar arribaven a la cita com a líders del certamen i pretenien sortir mantenint aquesta posició; tot i ser conscients de la dura competència que els hi esperava a la prova de casa. El ral·li va estar format per quatre especials diferents i un total de deu trams cronometrats. Les cronometrades disputades van ser La Trona, La Costa dels Gats, Espinelves-Sant Julià i La Vola.

Les altes temperatures eren les protagonistes habituals, com cada any, en l’inici del ral·li. Orriols-Pujolar s’afincaven en la quarta posició després dels quatre primers trams on intentaven adaptar les suspensions del vehicle als trams osonencs. Després d’aconseguir més estabilitat en pas per corba amb el Mitsubishi, la parella catalana patia lleus problemes amb el canvi de marxes però acabarien solucionant-se.

En el cinquè tram del dia, Espinelves-Sant Julià, els de SIMM s’imposaven davant dels seus rivals habituals i tan sols cedien en front de Xevi Pons i el seu Porsche 911 GT3. A partir d’aquí, Orriols i Pujolar es situaven en la tercera posició de la general i conservaven aquesta posició fins a concloure la prova. La pluja va sorprendre en el segon bucle de la tarda però el de Vic va adaptar-se sense problemes a la situació marcant dos tercers millors registres sobre l’asfalt mullat. Les dues últimes cronometrades del dia van ser de pur tràmit, ja que el segon i quart classificat estaven a 1 minut aproximadament de diferència respecte a l’equip osonenc.
 
“Estem molt contents per tornar a pujar al podi i continuar liderant el certamen. Ens hem anat trobant diferents problemes de joventut amb l’Evo X i els hem anat solucionant al llarg del dia. Cada ral·li que fem amb el cotxe ens hi sentim més a gust i mica en mica ens permet anar més ràpids. La presència de l’aigua ha sigut un factor clau en la jornada d’avui i hem sortit beneficiats després dels trams molls, on ens hem adaptat molt bé, afiançant-nos en la tercera plaça i conservant-la fins al parc tancat” explicava el pilot de SIMM en baixar del podi.

La propera prova del Campionat de Catalunya de Ral·lis serà el Ral·li de Cervera i es celebrarà el primer cap de setmana de setembre. Aquesta cita serà la primera sobre terra del nou campionat mixt creat per la Federació Catalana d’Automobilisme.

 

Ral·li Osona | 4 de juliol 09
Classificació Ral·li Osona:
1.Pons-Haro (Porsche 911 GT3 RS)1:09:22,6
2.Membrado-Vilamala (Mitsubishi Evo IX)+1:11,8
3.Orriols-Pujolar (Mitsubishi Evo X)+2:14,3
4.Domingo-Garduño (Peugeot
106 Maxi)
+3:45,0
5.Herrero-Herrero (Volkswagen Golf Kit Car)+7:31,8
Classificació general CCR:
1.Albert Orriols954 Punts
2.Josep Membrado848 Punts
3.Salvador Canals734 Punts
Més informació: www.escuderiaosona.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com