Noticia

Albert Orriols puja al segon calaix al Ral·li Guilleries
(13.04.2010)

El pilot de l’Equip SIMM i el seu nou copilot, en Manel Muñoz, varen pujar al podi final tot i arrossegar problemes amb el canvi durant tota la jornada.

L’Escuderia Quatre Rodes, organitzadora del Ral·li Guilleries, sorprenia enguany amb un tram espectacle que es disputava al nucli urbà de la seu de la prova; Sant Hilari Sacalm (Girona). Albert Orriols, acompanyat en aquesta ocasió i pel que resta de proves d’asfalt per Manel Muñoz; arribava a la cita amb un propulsor nou en el seu Mitsubishi Evo X, després de trencar-se l’anterior al passat Ral·lisprint St. Julià; així com amb una nova gestió electrònica. La prova presentava 10 especials, 5 diferents a disputar en dues ocasions, amb un total de 89,92 quilòmetres contra el cronòmetre de 213,92 quilòmetres totals. Els trams de l’itinerari eren els coneguts: Osor, Cladells, Collsaplana i Coll del Buc; més l’especial espectacle de Sant Hilari Sacalm.

El primer bucle del 2010 pel binomi Orriols-Muñoz arrancava amb problemes en la caixa de canvis. La parella s’entenia a la perfecció en el seu primer ral·li i el ritme era bo però perdia una mica de temps en saltar-li la marxa en diferents ocasions. Després dels quatre primers trams, amb un segon i un tercer millors temps i dos quarts, els osonencs es situaven en segona posició a la general. “Al principi pensava que havia sigut un error meu al posar la marxa però a mida que la prova ha avançat ja hem vist que era quelcom més seriós, la forquilla del canvi estava trencada i ens quedàvem sense una marxa, i en diferents ocasions costava entrar la resta” explicava el pilot de Vic.

A la primera passada pel tram espectacle el canvi tornava a fallar a la mateixa línia de sortida i Orriols-Muñoz perdien un temps molt valuós. A la segona passada pel mateix, era la nova electrònica la que feia jugar una mala passada amb el nou control de sortida i, de nou, perdien una mica de temps respecte als seus rivals més directes.
“Hem arribat als quatre trams de la tarda amb un balanç de la situació no gaire esperançador. Degut als problemes amb el canvi havíem de vigilar molt amb la mecànica per no trencar-ho tot però, per un altre cantó, havíem d’apretar fort perquè els nostres perseguidors venien retallant-nos diferències i la segona posició perillava” comentava Orriols després del podi.

Després dels tres primers trams de la tarda, amb un tercer i dos quarts millors temps, la situació és posava francament complicada abans d’afrontar l’última especial. Orriols-Muñoz perdien momentàniament la segona plaça i es col·locaven tercers, a dues dècimes del segon i a cinc del quart. Davant d’aquesta situació, l’equip viguetà decidia jugar-s’ho tot a l’últim tram atacant i aconseguia marcar el millor registre superant als seus adversaris i pujant al segon lloc del podi. Albert Orriols: “A mig ral·li pensava que tindríem que abandonar i haver acabat els segons ha sigut tot un èxit després dels problemes que hem arrossegat. Estem contents pel resultat i ara treballarem per aconseguir la fiabilitat necessària del canvi de marxes i poder lluitar per la victòria en la propera cursa”.

L’Equip SIMM tornarà a la competició el proper 15 de maig amb motiu del Ral·li Berguedà i seguirà tot el Campionat de Catalunya de Ral·lis que enguany continua amb el format mixt (asfalt i terra).

 

Ral·li Guilleries | 10 d’abril de 2010
Classificació Ral·li Guilleries:
1. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) 1:01:06.8, 2. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo IX) +36.1, 3. Zurita-Amigó (Mitsubishi Evo X) +40.5, 4. Domingo-Venceslao (Peugeot 206 S1600) +1:38.5, 5. Solé-Martinell (BMW M3) +2:50.2…
Més informació: www.quatrerodes.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com