Noticia

Albert Orriols puntua a Cervera i es manté en la lluita pel títol
(08.09.2014)

Foto: Abel Díaz

Foto: Abel Díaz

Foto: Abel Díaz

L’Equip SIMM va aconseguir acabar sisè entre els participants del certamen català després d’una cursa condicionada per problemes amb l’embragatge i una punxada.

La localitat de Cervera ha acollit, aquest cap de setmana, la quinzena edició del ral·li que porta el seu nom: el Ral·li de Cervera. Organitzat per l’escuderia WRC Management i puntuable tant pel Campionat de Catalunya com pel Campionat d’Espanya, els equips han realitzat 185,08 quilòmetres dels quals 87,56 han sigut contra el cronòmetre; repartits en vuit especials. Albert Orriols i el seu copilot, Manel Muñoz, han pres part a la prova amb el Mini Cooper Countryman de l’equip PCR Sport i han demostrat la seva ferma determinació en la lluita pel títol català.

Orriols i Muñoz han afrontat el primer tram amb cura però intentant marcar un bon ritme. L’equip osonenc ha tingut un ensurt en una cruïlla però finalment, ha pogut acabar l’especial i ha marcat un vuitè millor temps entre els catalans. Tot i així, Orriols notava un tacte poc habitual en el pedal de l’embragatge i poc després, a l’enllaç, comprovava com es quedava sense.

Amb aquest handicap i els seus corresponents problemes per parar als controls horaris i arrancar a les sortides, la formació patrocinada per SIMM emprenia el segon tram de la jornada. En un revolt molt tancat se’ls parava el cotxe però finalment arribaven a meta amb un sisè millor temps i es col·locaven setens a la general del català.

Un cop a l’assistència, intentaven arreglar el problema però sense èxit. A més, comprovaven com no només no podien disposar de l’embragatge sinó que tampoc tenien la marxa enrere.

Al tercer tram, Orriols i Muñoz patien una punxada i cedien prop d’un minut. Tot i així, lluny de llençar la tovallola, afrontaven el quart tram amb tota la seva energia i signaven un quart millor temps, per davant dels seus rivals pel títol absolut.

A la següent assistència, l’equip PCR Sport canviava la bomba de l’embragatge i solucionava aquest problema. Ara bé, al no tenir marxa enrere, Albert Orriols era conscient de que no podia fallar i quedar-se girat enlloc ja que això podia suposar un abandonament prematur.

A la segona meitat del ral·li, Orriols-Muñoz trobaven les millor sensacions amb el Mini Cooper Countryman i marcaven un cinquè, dos tercers i un quart millor temps. Aquests resultats, per davant d’equips habituals del nacional i molt a prop dels scratx, els hi donaven la sisena plaça final i un bon grapat de punts que els fa arribar a la recta final del campionat amb serioses aspiracions en la seva lluita pel títol absolut del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Albert Orriols: "Ha sigut una cursa molt complicada i pensàvem que no l’acabaríem. Finalment, hem pogut rodar amb un molt bon ritme i marcar uns temps interessants; tot i els handicaps que hem tingut. Ens anem de Cervera contents pels punts sumats però sobretot sabent que ja tenim bones sensacions amb el Mini i a la propera cita sobre terra podrem córrer amb més garanties."

La propera cita per l’Equip SIMM serà el Ral·li d’Avià, aquest cop sobre asfalt i amb el seu habitual Porsche 911 GT3 Cup, el proper dissabte 13 de setembre.

Classificació:
1. Solans-Ibañez (Mitsubishi Evo X) 1:05:03.7
2. Gaig-Astudillo (Mitsubishi Evo X) +41.0
3. Membrado-Vilamalla (Mitsubishi Evo X) +2:19.9
4. Vidales-Hereu (Mitsubishi Evo IX) +2.32.9
5. Forés-Uson (Mitsubishi Evo IX) +2:44.8
6. Orriols-Muñoz (Mini Cooper Countryman) +3:19.8

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com