Noticia

Albert Orriols, quart al 56è Ral·li Costa Brava amb scratch a Cladells inclòs.
(09.11.2008)

Vic, a 9 de novembre de 2008.- Ahir dissabte, l’equip Osonenc format per l’Albert Orriols i en Lluís Pujolar van participar a la vuitena cita de la temporada del català de ral·lis d’asfalt, al 56è Ral·li Costa Brava, prova puntuable amb coeficient (9), a més de també serho pel campionat d’Espanya de ral·lis i l’Europeu de clàssics.

L’Equip afrontava aquest últim repte amb el cotxe al 100% ja que, durant les curses anteriors, el Peugeot els ha donat algun que altre problema tècnic, fet que ha marcat gran part dels resultats i la classificació actual del campionat català, a falta de dues proves per finalitzar-lo.

En aquesta ocasió, el sistema d’embragatge del 206 WRC ha determinat el resultat ja que ha tornat a ser el protagonista durant el primer bucle del ral·li. L’embragatge patinava a la sortida del tram de ‘Pep Bassas 1’, a ‘Cladells 1’ i a “St.Hilari-La Cantina 1” el Peugeot s’aturava en el moment de la sortida, perdent uns 35 segons en total. A l’assistència de Lloret, l’equip de Blancafort Motor, va substituir l’embragatge, tornant el cotxe a estar a ple rendiment durant la resta de la jornada. Un cop resolt aquest problema, l’Equip SIMM aconseguia apropar-se moltíssim a Membrado, finalitzant a tant sols 3,5 segons en el tram “Pep Bassas 2” i a 0,9 seg. A “St.Hilari-La Cantina 2”, en el tram de ‘Cladells’, l’Albert batia a tots els participants del 56è Ral·li Costa Brava, aconseguint un merescut scratch deixant clar el seu nivell de pilotatge, a més de retallar 2 segons a Membrado. No obstant, la diferència en aquest instant, respecte al seu rival, era de 18,2 segons, difícil de remuntar en la segona part del ral·li.

La configuració de la llista d’inscrits d’una prova puntuable pels dos campionats ha estat perjudicial per l’equip osonenc, perquè el fet de sortir tant enrederits va afectar en les dues últimes seccions de la prova a l’Equip SIMM a l’hora d’intentar retallar distàncies, a banda d’haver de disputar un tram més de nit, a diferència dels altres pilots que l'havien fet de dia, al sortir una hora i vint minuts més tard, i a més de trobar la carretera en unes condicions molt pitjors. Finalment, la neutralització de l’últim tram ha acabat amb la última opció de l'equip, amb l'afegit que el temps atorgat ha estat superior al que haguessin pogut marcar.

Al 56è Ral·li Costa Brava, degut a la puntuabilitat pel Campionat d’Espanya de l’especialitat, han participat nombrosos pilots que espontàniament han puntuat per ambdós campionats, l’estatal i el català, fet que inicialment podria haver perjudicat a l’Equip SIMM o a qualsevol dels seus rivals a tenir en compte al ral·li. Finalment, els únics pilots que han quedat per davant del Albert, han estat Xevi Pons amb Porsche, Dani Solà amb Ferrari 360 Rallye i l’habitual rival de la temporada, Josep Mª Membrado amb el Mégane Maxi. Per sort, cap pilot s’ha col·locat entre mig de l’Albert i Membrado, pel que la diferència de punts ha estat mínima.

Un cop al parc tancat, situat al Passeig Marítim de Lloret de Mar, l’Albert comentava: “de nou ha estat una llàstima no poder disputar un ral·li sense tenir cap incidència que pogués condicionar el resultat final, i menys en un ral—li tan decisiu com aquest, però ens quedem amb l'scratch absolut al tram de Cladells, demostrant que quan les coses ens van bé, podem estar allà al davant. No entenem com en una prova del campionat de Catalunya, tant nosaltres com Membrado, haguem de sortir en una posició tant endarrerida, a diferència dels nostres contrincants, ja que per molt que sigui una prova del Campionat d'Espanya, els de davant també puntuaven pel nostre campionat, fet que comportava haver de parar cada tram durant 7 minuts per donar-nos la sortida, per tal que no avancéssim durant el mateix diferents vehicles inferiors. Un cop arribat en aquest punt, només ens queda felicitar a tot l'equip de Membrado-Vilamala pel campionat aconseguit i merescut”.

L’Equip Simm amb aquest resultat s'assegura el sots-campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt.
En cas de confirmar la seva participació, per tal de poder sumar el resultat que encara li falta a l'Equip Simm, la propera cita per l’Albert serà el Ral·li Matadepera-V Ral.li Terrasa, amb coeficient (4), previst per l’últim cap de setmana de novembre, concretament pel dia 29.

 

Classificació Final Campionat de Catalunya – 56è Ral.li Costa Brava
1.PONS-HAROPorsche GT3GT1h 42'16.5
2.SOLÀ-SÀNCHEZFerrari 360 RallyeGT+20.1
3. MEMBRADO-VILAMALARenault Maxi MeganeA1+35.4
3.ORRIOLS-PUJOLARPeugeot 206 WRCA1+1'23.6
*Classificació Provisional Campionat de Catalunya (punts bruts)
1.Josep Mª Membrado 1.617 Punts
2.Eduard Forés1.465 Punts
3.Albert Orriols1.435 Punts (1 resultat menys)
*Classificació sense descomptar els tres pitjors resultats de la temporada

 

 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com