Noticia

Albert Orriols s’acomiada del Porsche amb un segon lloc al Ral.li de Nueno
(12.06.2016)

Albert Orriols en el Rally Nueno

El pilot català ja tenia venuda la seva unitat i no va voler córrer riscos, pel que lluitar per la victòria ha estat impossible després de la penalització.

El Ral.li de Nueno a Osca ha estat l’escenari de comiat del Porsche 911 GT3 d’Albert Orriols. El pilot català arribava a la cita amb el cotxe que li ha donat els dos últims Campionats Catalans d’Asfalt ja venut i, tot i que volia acomiadar-se amb una victòria, no estava disposat a prendre riscos innecessaris. A més, el tram no era del tipus més favorable per al Porsche pel seu asfalt irregular i la seva estretor. Tot i això, Orriols va saber fer front a tots els inconvenients per donar-li un comiat al seu cotxe gairebé perfecte.

A l’osonenc li hagués agradat acabar la seva relació amb el Porsche tal com la va començar: des de dalt de tot del podi. No obstant, una penalització per avançar-se una dècima a la sortida el va deixar sense opcions de lluitar per la victòria. Tot i així, Orriols va demostrar un gran ritme amb una diferència mínima amb l’equip que anava al capdavant.

“Sortíem amb dubtes perquè era un risc participar tenint el cotxe venut, però ja ens havíem compromès amb els organitzadors. El tram era molt bonic, amb bon grip i amb zones molt estretes i una mica trencades ... Per al nostre Porsche no era molt apte ja que té poc recorregut de suspensió i les irregularitats de l’asfalt s’accentuen molt més.

A més, a diferència de la resta, per a nosaltres els dos trams eren nous. L’objectiu era agafar un bon ritme, però sense arriscar massa perquè havíem de portar el Porsche intacte al parc tancat “, ha explicat Orriols.

“Si no fos per la penalització i una virolla que varem fer, hauríem intentat lluitar per la victòria. No varem voler córrer riscos. No ens jugàvem res i volíem gaudir el ral.li. M’hagués agradat acomiadar-me guanyant el ral.li, però era un tram molt estret amb nombroses trampes i no varem voler endur-no cap ensurt. Crec que dins del que cap ens varem defensar bé. Ara a pensar en el Ral.li Osona, que és el de casa. És un ral.li llarg i serà el meu retorn al Campionat Català. L’afrontem amb el dubte de no saber encara amb quin cotxe el disputarem, tot i que volem alguna cosa competitiva per poder lluitar per la victòria “.

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com