Noticia

Albert Orriols, segon absolut i primer del català al Rally Lloret
(11.02.2024)

Amb Xevi Moreno de copilot, el vigatà aconsegueix recuperar sensacions a bord del seu Skoda Fabia Rally2 evo i es mostrà molt competitiu en una cita amb molts rivals amb vehicles de la categoria Rally2

La temporada de ral·lis a Catalunya es va obrir aquest passat cap de setmana amb la disputa de l’onzena edició del Rally Lloret de Mar, un prova molt llarga formada per dues etapes de competició i més de 160 quilòmetres cronometrats pels millors trams de Girona.

Albert Orriols partia amb el principal objectiu de retrobar el feeling al volant després d’un Rally Ciutat de València on les coses no van sortir com esperava. La prova lloretenca era un bon escenari per comprovar-ho, ja que l’Albert comptava amb 11 rivals a la seva categoria amb habituals del Supercampeonato de España i alguns participants estrangers.

La primera etapa no va ser gens fàcil. A part de la dificultat de ser completament nocturna s’hi va afegir l’aparició de la pluja que va deixar l’asfalt dels trams de les Guilleries en un estat delicat. Orriols-Moreno van fer els dos bucles amb pneumàtics de sec. Tot i començar amb prudència la primera secció, van marcar l’scratx al darrer tram i es van acostar a 18” de la primera posició. A les segones passades van anar retallant distàncies fins a només 3,9” del primer però un error amb els pneumàtics a l’última especial va tornar a eixamplar la diferència.

Durant els trams de dissabte, ja de dia i amb bona climatologia, Albert Orriols i Xevi Moreno no van abaixar el ritme i van seguir marcant bons registres, alguns a només 2 dècimes de Peláez-Chamorro (els vencedors del ral·li) per mantenir els seus rivals a ratlla. El resultat és molt positiu perquè a més d’haver retrobat un ritme competitiu, van ser els vencedors absoluts entre els equips que puntuaven pel Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Al final del ral·li, Orriols declarava: “Estem molt satisfets amb el resultat, la victòria dins del català i la segona posició absoluta amb la competència que hi havia fa que tornem a ser optimistes amb el nostre ritme i amb ganes de continuar. Després de que el Rally Ciutat de València no sortís massa bé em vaig voler donar una segona oportunitat i crec que ha valgut la pena.

Ha estat una preparació excel·lent de cara al nostre proper repte: el 25è Rallye La Llana, primera prova de la Copa de España de Rallyes de Asfalto (CERA)”.

CLASSIFICACIÓ FINAL
1- José Luis Peláez – Alberto Chamorro (Škoda Fabia RS Rally2), 1h47’49.7”
2- Albert Orriols – Xevi Moreno (Škoda Fabia Rally2 evo), a 56.7”
3- Pablo Díez – Esther de la Torre (Škoda Fabia Rally2 evo), a 1’21.2”
4- Arnaud Genescà – Valentin Augé (Škoda Fabia R5), a 1’46.9”
5- Freddie Milne – Hannah McKillop (Škoda Fabia R5), a 2’09.8”

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com