Noticia

Albert Orriols s’enduu el subcampionat del CCR
(24.11.2014)

Foto: Luis Sanz - Ras Racing

Foto: Luis Sanz - Ras Racing

Foto: Luis Sanz - Ras Racing

L’Equip SIMM, guanyador de la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, ha sigut segon al Ral·li 2000 Viratges i s’ha emportat el subcampionat al certamen absolut mixt

Aquest cap de setmana, al Ral·li 2000 Viratges, s’ha decidit el Campionat de Catalunya de Ral·lis i Albert Orriols i Manel Muñoz han lluitat per la victòria fins al darrer tram. La parella osonenca, que enguany va iniciar la temporada amb l’únic objectiu d’endur-se la Copa de Catalunya de Ral·lis d’Asfalt, finalment també ha optat al triomf final del certamen mixt, del que han sigut subcampions. El Ral·li 2000 Viratges s’ha desenvolupat amb normalitat i ha comptat amb 88,26 quilòmetres cronometrats d’un total de 431,58; format per 10 especials, 5 d’elles diferents.

El primer bucle ha començat amb la sorpresa d’uns trams plens d’humitats; situació que finalment seria la tònica del dia. L’Equip SIMM només comptava amb neumàtics del compost més dur, pel seu Porsche 911 GT3 Cup, i això ha dificultat la tasca dels pilots de Vic. Als dos primers trams, han arribat varis ensurts en lliscar més de lo habitual però, tot i així, no han cedit massa temps i s’han situat segons a la general.

Al tercer tram, ja al segon bucle, han patit una virolla. Per recuperar el sentit de la marxa han hagut de fer varies maniobres i finalment han perdut una quinzena de segons; passant del segon lloc de la general al quart. A partir d’aquí, Albert Orriols i Manel Muñoz han encadenat tres segons millors temps, a escasses dècimes de l’scratx i això els hi ha permès escalar posicions en la general. D’aquesta manera, després dels sis primers trams, s’han col·locat en el segon lloc provisional de la classificació absoluta, com a primers de la seva categoria i a 29,1 segons del liderat.

Al darrer tram del tercer bucle, malauradament, Orriols i Muñoz han fet una altre virolla. No obstant això, s’han quedat a 3,3 segons del millor temps i han pogut mantenir, sense problema, la seva posició en la general.

Al darrer bucle de la jornada, ja de nit, els pilots de SIMM han mantingut el seu bon ritme, tot i trobar-se uns trams molt delicats, bruts i humits, per la seva muntura. Així, al primer tram, han aconseguit retallar uns segons al líder; després d’obtenir un excel·lent registre, a poques dècimes del millor temps. A continuació, dos segons millors temps els hi ha permès acabar la prova al segon esglaó del podi; resultat que els ha atorgat el subcampionat absolut del Campionat de Catalunya de Ral·lis.

Albert Orriols: "Les dues virolles ens han condicionat una cursa en la que hem tingut un molt bon ritme de principi a fi. El fet de no haver pogut comptar amb uns neumàtics més tous ens ha complicat la feina però era el què hi havia. Estem molt satisfets de la feina d’aquesta temporada, amb la victòria a la Copa d’Asfalt i el subcampionat absolut. Hem arribat al darrer tram amb opcions al títol del CCR i si no haguéssim tingut tants problemes en els ral·lis de terra probablement hauríem arribat més reforçats en punts. Vull agrair la tasca i el suport de tots els que ens han acompanyat durant l’any: el meu copilot, l’equip tècnic de PCR Sport, els nostres patrocinadors, la família i els amics. Tots ells es mereixen una part dels èxits assolits."

Classificació:
1. Membrado-Vilamalla (Mitsubishi Evo X)
2. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3 Cup)
3. Llinas-Torra (Mitsubishi Evo X)
4. Martínez-Larrosa (BMW M3 E30)
5. Agustí-Sauleda (Peugeot 206 XS)

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com