Noticia

Albert Orriols sense sort al Ral·li Pacha La Pineda
(21.03.2011)

L'Equip SIMM va patir una punxada doble, als inicis de la prova, que va forçar l’abandonament de la formació osonenca quan lluitaven per les primeres places

El Campionat de Catalunya de Ral·lis va celebrar aquest cap de setmana la segona prova del 2011, el III Ral·li Pacha La Pineda; organitzat per l’experimentada Escuderia Costa Daurada. Per l’ocasió, Albert Orriols i Manel Muñoz arribaven amb el seu Mitsubishi Evo X, conscients de que havien d’acabar de posar a punt el seu vehicle per l’asfalt però amb la moral alta després de la victòria al passat Ral·lisprint Sant Julià i amb la intenció de sumar els primer punts de l’any. Lamentablement, aquest fet no passaria ja que la parella vigatana es veia obligada a dir adéu a la classificació a les primeres de canvi.

La jornada del dissabte començava amb la disputa del primer tram cronometrat; una súper especial de 1,99 quilòmetres al nucli urbà de Vilaseca. Orriols i Muñoz feien gaudir al públic present amb una conducció espectacular fent lliscar el seu Mitsubishi i amb un temps de 1:41,8 minuts es col·locaven en la segona posició general (empatats amb el tercer) a 1,3 segons del líder provisional.

A la segona especial, el mundialista tram de Pratdip amb una versió de 16,66 quilòmetres, la sort li girava l’esquena a l’Equip SIMM. “A 4 quilòmetres de l’inici, hem sofert un contratemps en una corba dreta ràpida on he notat que el cotxe es duia un petit cop a la roda del darrera. De seguida hem vist que havíem punxat i hem decidit parar a canviar ja que encara quedaven molts quilòmetres. La sorpresa ha arribat quan un parell de minuts més tard notàvem que el cotxe marxava del davant; també dúiem una roda sense aire al tren davanter. Llavors hem decidit parar i fer un canvi de rodes, davant-darrera, per intentar acabar l’especial” explicava Albert Orriols al parc de treball.

En arribar al final de Pratdip, l’Equip SIMM havia de valorar les possibilitats que tenien al dur una roda punxada i cap més de recanvi. Encara faltava una especial més, de pràcticament 10 quilòmetres i un enllaç de 40 més; havent perdut més de 15 minuts al tram i uns quants fins arribar al següent control horari. “Hem fet números i hem vist que no teníem cap opció a sumar un bon resultat en aquesta prova, així doncs hem decidit retirar-nos. Més tard hem valorat l’opció de fer súper-ral·li però les condicions no eren les més adients i l’hem descartat. Procurarem fer un test sobre asfalt per acabar de posar a punt les suspensions abans de la propera prova i ja està” així acabava la primera cita de l’any segons les paraules del pilot de SIMM, Albert Orriols.

La propera cita pels de Vic serà el Ral·li Empordà, sobre asfalt, el 16 i 17 d’abril si bé l’equip també està valorant l’opció de participar al proper Ral·li de Terra de la Vall del Corb, el proper cap de setmana.

Ral·li Pacha La Pineda | 19 de març de 2011
Classificació:
1. Vidales-Hereu (Mitsubishi Evo IX) 37:01,5, 2. Gaig-Astudillo (Porsche 911 GT3) +44,5, 3. Domingo-Sauleda (Peugeot 206 S1600) +48,8, 4. Llinas-Torra (Mitsubishi Evo IX) +1:27,7, 5. Navarro-Resclosa (Subaru Impreza STI) +3:21,5, … R. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X)
Més informació: www.escuderiacostadaurada.com i www.fca.cat


 

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com