Noticia

Albert Orriols s’imposa al Ral·li Osona
(05.07.2010)

Fotografia: Agustí Domingo, fotografia en acció del binomi Orriols-Muñoz

Amb un final d’infart, el pilot de Vic s’emporta la victòria a la prova més esperada de l’any: el ral·li de casa.

El Campionat de Catalunya de Ral·lis arribava aquest cap de setmana a la prova més mítica del calendari; el Ral·li Osona. La cursa amb centre neuràlgic a la ciutat de Vic suposava una motivació extra per a Albert Orriols, ja que era la prova de casa del pilot patrocinat per SIMM. Un total de deu especials cronometrades repartides en els trams de La Trona, La Costa dels Gats, la superespecial del Circuit d’Osona, Collsaplana i La Vola, auguraven un ral·li molt disputat i més si se li afegia la calor i la pluja que farien acte de presència.

La jornada donava el tret de sortida a la mítica especial de La Trona, on l'equip de Vic patia lleus problemes amb la caixa del canvi; fet que li feia perdre algunes dècimes de segon al no entrar bé la tercera velocitat. Tret d’això, Orriols, copilotat per Manel Muñoz, es ficava en la lluita per les primeres posicions del ral·li. Albert comentava al final de l'especial de La Trona: “Hem tingut algun que altre petit problema en el canvi amb el que hem perdut algun segon. Esperem que l'incidència no es reprodueixi en les pròximes especials i puguem disputar el ral·li al 100%”.
En els següents quatre trams del matí, els problemes del Mitsubishi Lancer EVO X semblaven dispersar-se i el binomi Orriols-Muñoz podia continuar en la lluita per la victòria des de la segona posició. “Un dels nostres principals rivals ha sofert un problema en la segona especial, encara que no podem baixar la guàrdia perquè està recuperant el temps perdut a un gran ritme” comentava Orriols al concloure el primer bucle de la jornada.

Al caure la tarda, Orriols-Muñoz tornaven a patir lleus problemes a la seva muntura de la marca dels tres diamants; aquesta vegada en l'embragatge. “A Collsaplana notàvem com l'embragatge perdia efectivitat en algunes ocasions i tal com està la lluita per la victòria tota dècima de segon pot ser de vital importància. Tret d'això tenim al primer classificat molt a prop i confiem en les nostres possibilitats” declarava el pilot de SIMM.
Just a la sortida del penúltim tram de la jornada, la pluja feia acte de presència i aquest era el moment de posar tota la carn a la graella; Orriols i Muñoz atacaven al màxim i es feien amb el liderat de la prova, encara que amb només 2,6 segons sobre el segon classificat.
Amb l'emoció al màxim s'enfrontaven a l'últim tram del dia; la superespecial del Circuit d'Osona, de 940 metres. Orriols es llençava al fi asfalt del circuit de karting amb la seva conducció habitual i finalment aconseguia mantenir el liderat amb un avantatge de 1,7 segons sobre el seu perseguidor, obtenint així la primera victòria de l'any i a la prova de casa.
Albert Orriols valorava la jornada: “Estem molt satisfets amb el resultat assolit. Hem sortit amb la motivació al màxim per ser la prova de casa i ens volíem refer dels problemes que hem patit al llarg d'aquesta temporada. Aquesta victòria, una de les més disputades dels últims anys, sense cap dubte alimenta els nostres ànims de seguir fent les coses bé i afrontar el que queda de temporada amb la major il·lusió possible”.

La pròxima prova que disputarà l'equip SIMM serà el Ral·li de Terra de La Guàrdia d’Urgell, el 17 i 18 de juliol.

Ral·li Osona | 04 de juliol de 2010
Classificació:
1. Orriols-Muñoz (Mitsubishi Evo X) 1:00:20.2, 2. Membrado-Ribolleda (Mitsubishi Evo X) +1.7, 3. Barroso-Pascual (Seat Ibiza Kit Car) +25.0, 4. Zurita-Amigo (Mitsubishi EVO X) +41.1,
Més informació: www.escuderiaosona.com i www.fca.cat
transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com