Noticia

Albert Orriols s'imposa en Gr.N al Criterium del Berguedà El pilot de SIMM assoleix a més la quarta posició de la general després de lluitar pel podi durant tot el ral·li.
(14.06.2006)

El pilot de SIMM assoleix a més la quarta posició de la general després de lluitar pel podi durant tot el ral·li.

Vic, a 12 de Juny de 2006.- Fantàstic retorn de l'Equip SIMM al Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt en la tercera prova puntuable, el XXXV Criterium del Berguedà, que enguany es presentava amb importants novetats respecte al seu recorregut. L'Albert Orriols i en Lluís Pujolar aconseguien novament un excel·lent resultat, imposant-se amb claredat en el Gr.N i lluitant en tot moment pel podi, que finalment es va escapar en l'últim tram de la tarda, poc favorable al Subaru Impreza Spec C. Amb aquest victòria Orriols es llança a l'assalt del liderat de l'apart de Gr.N, apart de la terra, també en el català d'asfalt.

Per aquest Criterium del Berguedà l'Equip SIMM decidia tornar a la configuració de Gr.N del seu Subaru Impreza sobre asfalt, tornant a muntar "la brida de 32 mm., que permet que el cotxe tingui més baixos tot i que perdi potència, i les llantes de 17 polzades en comptes de les de 18", comentava Orriols que afegia, "amb aquestes especificacions érem unes dècimes per quilòmetre més lluny del Mégane i el Córdoba WRC ja que el cotxe era un pel mes lent en les zones ràpides però s'està demostrant que en Gr.N el nostre Subaru és un cotxe molt competitiu. Apart d'intentar la victòria en Gr.N al Campionat de Catalunya la nostra idea es preparar bé el cotxe de cares a disputar un parell de sortides al Campionat d'Espanya d'Asfalt, una a la zona nord i l'altra al Ral·li Costa Brava" .

El ral·li començava a mig matí amb una primera secció certament accidentada ja que el primer tram era neutralitzat -després d'una sortida de carretera de Canals i el seu Mitsubishi Lancer Evo IX de Gr.N- i el segon anul·lat degut a una inexplicable sortida del cotxe doble zero. "En els curts trams del matí, i després de que en Canals abandonés, el Gr.N va estar controlat de seguida i la nostra lluita es va centrar en disputar la tercera posició de la general a l'Ibiza Kit Car de Segú-Mora", explicava l'Albert Orriols. Les diferències durant tot el matí foren mínimes, fins a arribar al final de la primera secció en que tan sols 3 seg. separaven a Orriols-Pujolar de la tercera posició.

 

La primera passada al tram de Fonollet-Montmajor afegia emoció a aquesta lluita i el Subaru Impreza Spec C - SIMM aturava el cronòmetre només un segon abans que l'Ibiza de Segur. Però en arribar al tram de La Mina, el més llarg del ral·li, Segú-Mora es varen escapar: "el tram de La Mina de 18 kms. tenia dues parts diferenciades. La primera meitat discorria per una carretera veïnal molt estreta i revirada, mentre que la segona, ja sobre la carretera de Sant Llorenç de Morunys, era molt més ampla i rápida. En aquesta part estreta, el nostre Subaru, molt més pesat, no es movia amb tanta agilitat com els cotxes que ens precedien i va ser en aquest troçet de tram on vàrem perdre 16 seg. i per tant quasi tota opció al podi", comentava el pilot osonenc, que tot i això destacava que " això no vol dir que el nostre cotxe no hagi anat perfecte en aquest ral·li i evidentment poder lluitar amb un Ibiza Kit Car ja diu molt del potencial que té el nostre Impreza, fet que quedava demostrat en la següent especial, a Fonollet-Montmajor, on rebaixàvem el nostre temps 13 segons i en retallàvem 6 més respecte a Segú-Mora" . Però a l'últim tram, la segona passada a La Mina, es repetia una situació similar a la primera. D'aquesta manera, l'Equip SIMM aconseguia guanyar el Gr.N amb claredat, "era el nostre principal objectiu i no el podíem posar en perill volent entrar en una lluita que no era la nostra" , aclaria Orriols.

La propera cita d'Orriols-Pujolar serà el proper dia 1 de Juliol amb la disputa del Ral·li Osona, la prova de 'casa' per l'Equip SIMM, en el que s'espera una competència especialment dura degut a la presència habitual de bons pilots i mecàniques punteres.


transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com