Noticia

Albert Orriols suma un altre podi i segueix líder
(02.06.2014)

Foto: Abel Díaz

Foto: Abel Díaz

L’Equip SIMM va assolir el tercer lloc de la general i es manté al capdavant de la classificació del campionat català de ral·lis

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a terres gironines el 29è Ral·li Empordà, tercera prova puntuable pel Campionat de Catalunya de Ral·lis. El ral·li ha comptat amb tres trams diferents, La Ganga, Santa Pellaia i Els Àngels; pels quals els participants han passat en dues ocasions, sumant un total de 60,78 quilòmetres cronometrats. Albert Orriols i Manel Muñoz, a bord del Porsche 911 GT3 Cup, han pogut signar un altre bon resultat que els hi ha permès seguir evolucionant i fent passes endavant.

La parella osonenca, junt amb el seu equip tècnic PCR Sport, decidien provar una nova configuració de suspensions per aquest ral·li. Sense tenir l’ocasió per provar en una jornada de test, l’Equip SIMM sortia a la prova gironina amb la intenció d’adaptar-se a les noves reaccions del vehicle alemany.

El primer tram es neutralitzava per un important accident on, afortunadament, els pilots no prenien mal. Al segon tram, Orriols manifestava que se sentia un pèl estrany amb el nou setting però, d’altre banda, el cronòmetre li adjudicava un segon lloc a la general. Al tercer tram, amb un pis més irregular, el vehicle no es mostrava tan estable però, de nou, Orriols i Muñoz signaven un excel·lent tercer lloc a poc més de 5 segons de l’autor del millor temps.

A l’assistència, l’Equip SIMM decidia continuar amb la mateixa configuració de suspensions, vists els bons registres, i es concentrava en treballar la conducció i l’adaptació a les noves reaccions.

Així, al quart tram del dia, arribava un altre bon registre que els hi permetia seguir tercers de la general a 7,1 segons del segon lloc. Al cinquè tram, el pilot de Vic patia més del compte en pensar que havien punxat però, finalment, tot quedava en un ensurt i aconseguia signar un segon millor temps a només 2,1 segons del scratx. Al darrer i definitiu tram, l’Equip SIMM sortia a per totes per intentar pujar una posició. Aconseguia baixar el seu propi temps –respecte de la primera passada- en 9 segons i superar al líder del ral·li. No obstant això, finalment, Orriols-Muñoz concloïen al tercer esglaó del podi; a tan sols 19,4 segons del guanyador.

Albert Orriols: "Estem molt contents perquè hem fet un important pas endavant en la nostra adaptació al Porsche. Aquest ha sigut un ral·li molt curt, sortíem amb una nova configuració de suspensions i, per tant, havent de provar; també vàrem decidir no estrenar rodes noves. Tot i així, hem vist que els nostres registres han sigut molt competitius i creiem que als propers ral·lis podrem començar a lluitar per la victòria amb més garanties. La nostra regularitat ens permet liderar el certamen i procurarem seguir així durant tota la temporada."

La propera cita per l’Equip SIMM serà la prova de casa, el Ral·li Osona, el 5 de juliol.

Classificació:
1. Membrado-Vilamalla (Porsche 911 GT3) 39:36.2
2. Llinàs-Torra (Mitsubishi Evo X) +10.1
3. Orriols-Muñoz (Porsche 911 GT3) +19.4
4. Prat-Montaner (Mitsubishi Evo IX) +39.8
5. Agustí-Sauleda (Peugeot 206 XS) +1:58.7

transp
Albert Orriols 2024 | info@albertorriols.com